Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΤΟ ΕΙΧΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ

«Μου έγινε μια πολύ όμορφη προσέγγιση από την κ. Γεννηματά, μου διέλυσε κάποιες ανασφάλειες που είχα», δήλωσε το πρώην στέλεχος του ΠΑΟΚ.

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ αλλά και τη νέα σελίδα της καριέρας του ως υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στην Α' Θεσσαλονίκης στις εθνικές εκλογές αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Arena», ο Κυριάκος Κυριάκος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του «Δικεφάλου»:

Για την απόφαση του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ: «Την απόφαση να φύγω από το ποδόσφαιρο την πήρα πέρσι στις 26 Φεβρουαρίου, όταν δεν έγινε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ήπια ένα καφέ μόνος μου και είπα ότι δεν έχω άλλες αντοχές. Θεωρούσα ότι είχαμε φτάσει σε ένα τέλος και εκείνη τη στιγμή είχα μια πολύ μεγάλη απογοήτευση, ότι ήταν ένας φαύλος κύκλος. Ότι δεν θα είμαι καλός στη δουλειά μου ότι δεν θα μπορώ να πολεμήσω όπως πρέπει για τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Εκείνη τη μέρα αποφάσισα ότι θα συγκέντρωνα όλες μου τις δυνάμεις για να τελειώσουμε και εκείνον τον πόλεμο που άνοιγε.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν να στερηθούμε ένα πρωτάθλημα, το οποίο ήταν και η κινητήρια δύναμη για να προχωράμε. Με έπιασε ένα πείσμα και είπα ότι θα μεταθέσω για ένα χρόνο την απόφαση μου γιατί ήθελα να γράψω ένα επίσημο πρωτάθλημα στο βιογραφικό μου. Η ομάδα φρόντισε να το κάνει αυτό ιστορικό. Ήταν κακό για τις υπόλοιπες ομάδες ο τρόπος που αντιμετώπισαν πέρσι τον ΠΑΟΚ. Αυτό θα είναι κινητήριος δύναμη για πολλά χρόνια ακόμα, δεν θα φύγει πολύ εύκολα αυτό το πείσμα. Πήρα την απόφαση μου πριν από 18 μήνες. Οι συζητήσεις μου με τον πρόεδρο ήταν από το καλοκαίρι. Υπήρχε μια συμφωνία ότι έχουμε να κάνουμε πράγματα στα μίντια του. Πράγματα που μένουν ανοικτά. Προέκυψαν οι εκλογές, νωρίτερα και του αναμενομένου. Είναι κάτι που είχα μέσα μου από μικρό παιδί. Είναι μια μάχη που μεταφέρει στοιχεία από την επαγγελματική μου καριέρα».

Για το αν ήταν όνειρο του να μπει στη βουλή: «Από τη τρίτη δημοτικού εκλεγόμουν σε όλα τα πενταμελή σχολικά συμβούλια. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση η συμμετοχή στα κοινά. Δεν μπορείς να κάθεσαι και να κάνεις κριτική, χωρίς να έχεις καταφέρει να λύσεις έστω τα μικρότερα δυνατά προβλήματα. Πάντα ένιωθα ότι η πολιτική και η δημοκρατία είναι οι λύσεις και όχι το πρόβλημα και ότι όλοι έχουμε υποχρέωση από οποιαδήποτε θέση, να προσπαθούμε αυτά τα πράγματα να τα εμβαθύνουμε και τη συμμετοχή και τη δημοκρατία. Το έκανα και στη δουλειά μου. Η επικοινωνία μιας ομάδας, δηλαδή να μην είναι ευθύνη μόνο ενός ηγέτη ή ενός εκπροσώπου τύπου, αλλά να είναι ένα συλλογικό υποσυνείδητο, όλοι να θέλουμε να εκφράσουμε τα ίδια πράγματα».

Για τις επαφές με το ΚΙΝΑΛ: «Πολλοί λίγοι άνθρωποι γνώριζαν την πολιτική μου τοποθέτηση. Αυτό το πράγμα από τη θέση μου ποτέ δεν το προέβαλα, θεωρούσα ανήθικο να μπλέκεις μια θέση του ΠΑΟΚ με τις πολιτικές σου πεποιθήσεις. Δεν θεωρώ ότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να εκφράσεις πολιτική άποψη, αλλά δεν ήθελα να δημιουργήσω εντάσεις και διχόνοιες για πολιτικά ζητήματα. Κάποιοι λίγοι άνθρωποι, σημαντικοί τα τελευταία χρόνια στη πολιτική σκηνή ήξεραν τη πολιτική μου τοποθέτηση. Χωρίς να το γνωρίζω εγώ συζητήθηκε το όνομα μου σε μια κουβέντα, για πιθανούς νέους και άφθαρτους υποψηφίους. Μου έγινε μια πρόταση, στην αρχή δεν μπορώ να πω ότι την είδα και τόσο ζεστά. Ήμασταν σε φάση που δίναμε την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων μας για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να μην μας στερηθεί, πάλι. Μου έγινε μια πολύ όμορφη προσέγγιση και από τη κυρία Γεννηματά και τα υπόλοιπα στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Μου διέλυσε κάποιες ανασφάλειες που είχα. Θα είμαι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης».

Για το ότι υπάρχουν μηχανισμοί και γραμμές στα κόμματα: «Δεν χρειάζεται να ποινικοποιούμε τους ανθρώπους που έμειναν και πάλεψαν και τους ονομάζουμε υποτιμητικά μηχανισμούς. Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν έχω πρόσβαση σε τέτοιους ανθρώπους. Τους εκτιμώ. Θα προσπαθήσω να με γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος και θα θέσω μια πρόταση για το πώς αισθάνομαι ότι πρέπει να είναι η πολιτική του 2019. Δεν είναι κάτι από το οποίο περιμένω να ζήσω, δεν είναι κάτι που είναι μονόδρομος για μένα αν δεν πετύχει. Θα κάνω τη προσπάθεια μου. Νιώθω καλά, νιώθω έναν ενθουσιασμό. Πάντα αισθάνομαι ότι κάνω το σωστό, όταν ο περίγυρος μου όταν του το ανακοινώνω, μου ρίχνει μια μούντζα. Τις υπόλοιπες φορές που έγινε στην ζωή μου, μου βγήκε σε σωστό».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ