Skip to main content

Κυριάκος: Πρωτοφανής χρονιά για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

«Ευελπιστώ ότι μέχρι μέσα Μαΐου θα επιστρέφουμε σιγά σιγά και με προσοχή στην καθημερινότητά μας», δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Την άποψή του πως θα ακολουθήσει μία πρωτοφανής χρονιά για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο εξαιτίας της διαμορφωθείσας κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού εξέφρασε ο Κυριάκος Κυριάκος παραχωρώντας συνέντευξη στην ιστοσελίδα «newn.gr».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Επιλέγεις να επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ και την ίδια ώρα φτάνει η πανδημία με τον κορωνοιό. Πιστεύεις στις προλήψεις;

«Θα αρχίσω να πιστεύω. Μετά από δεκαετίες κέρδισα το φλουρί την πρωτοχρονιά και σε λίγο θα κυνηγάμε να αποκεφαλίσουμε ζόμπι σαν το walking dead! Την μέρα που υπέγραψα για την επιστροφή μου στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε η καραντίνα. Γενικά γουρλής φέτος, να σας κάνω ποδαρικό του χρόνου».

Από τις συνεχείς μετακινήσεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη, καταλήγεις τώρα να μένεις σπίτι. Συνήθισες ή είσαι από αυτούς που μετράνε τα πλακάκια από τη βαρεμάρα;

«Γκρίνιαζα τόσες πολλές φορές τους προηγούμενους μήνες για το πόσο πολύ μου έλειπε το σπίτι μου, που αν γκρινιάζω και τώρα που το χαίρομαι θα είμαι αχάριστος. Προφανώς μου έλειψε και η Θεσσαλονίκη, οι βόλτες στην πόλη, οι φίλοι μου, το γήπεδο, αλλά έρχεται η ώρα να τα χαρώ κι αυτά!»

Πότε πιστεύεις ότι θα λήξει όλη αυτή η ιστορία;

«Ευελπιστώ ότι μέχρι μέσα Μαΐου θα επιστρέφουμε σιγά σιγά και με προσοχή στην καθημερινότητά μας. Αν όμως δεν βρεθεί θεραπεία μέχρι Οκτώβριο-Νοέμβριο δυστυχώς θα πρέπει να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο να ξαναπεράσουμε κάποιους περιορισμούς».

Ταινίες, σειρές ή βιβλία; Πως επιλέγεις να περνάς τον χρόνο σου αυτές τις ημέρες; Εννοείται πρότεινε μας να περάσουμε και τον δικό μας χρόνο.

«Όλα αυτά και αρκετό playstation. Από βιβλία θα πρότεινα σε όποιον δεν έχει διαβάσει το Middlesex του Τζέφρυ Ευγενίδη, το Μαγικό Βουνό του Μανν και την Καρδερίνα της Ντόνα Ταρτ. Όλα άνω των 600 σελίδων με ενδιαφέρουσες ιστορίες που δε θες να αφήσεις, να γεμίζει ο χρόνος! Από τις σειρές που είδα τώρα μ´άρεσε το Fargo που δεν είχα δει στην ώρα του και η καλύτερη ταινία των ημερών ήταν τα Παράσιτα. Playstation παίζουμε φυσικά FIFA και Assassins Creed. Αν κάποιος θέλει να του σπάσουν τα νεύρα παίζοντας με το σύντροφό του, ας κατεβάσει το Frantics!».

Έκανες δυναμική είσοδο στο χώρο της πολιτικής. Έμαθες από αυτό; Είναι πιο σκληρή η διαδικασία από ότι στο ποδόσφαιρο;

«Σαν το ποδόσφαιρο δεν είναι τίποτα! Μεγάλο σχολείο… Η πολιτική απευθύνεται κυρίως στη λογική, το ποδόσφαιρο στο συναίσθημα. Αυτό πρέπει μα δημιουργήσεις και να διαχειριστείς στον κόσμο. Οι εκλογές ήταν μια συναρπαστική και διδακτική εμπειρία, όπως και η θέση μου για λίγο καιρό στον κομματικό μηχανισμό. Νομίζω ότι έχω βγει τουλάχιστον καλύτερος πολίτης από αυτή την εμπειρία, ευελπιστώ στο μέλλον και ένας χρήσιμος πολιτικός».

Θα βγάλουμε καμία είδηση για τον ΠΑΟΚ; Ή θα το πάμε γενικά πως την βλέπεις τη χρονιά που έρχεται;

«Αυτές τις μέρες οι ειδήσεις για το ποδόσφαιρο είναι μετρημένες. Η χρονιά που έρχεται θα είναι πρωτοφανής για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αλλά με μια καλή ανάγνωση των συνθηκών ίσως είναι και το σοκ που χρειαζόταν για να επιστρέψουμε σε λίγο πιο αγνές εποχές, όπου δυνατότερος δεν ήταν απαραίτητα ο πλουσιότερος».

Που θα κάνεις διακοπές καλοκαίριχαχαχαχα;

«Στο χωριό Νταμούχαρη του Πηλίου, στη Σύμη και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος έχει θάλασσα, καλό φαγητό και δεν είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο. Φέτος θα κάνω τρεις μήνες διακοχαχαχαχααχα!»