Skip to main content

Κυριάκος σε Αυγενάκη: Πρώτα ασφάλιση, μετά επανέναρξη της Super League

Ο Κυριάκος Κυριάκος ζήτησε η πρόσθετη ασφάλιση των παικτών έναντι του νέου κορωνοϊού να συμπεριληφθεί στις προϋποθέσεις επανέναρξης του πρωταθλήματος

Επιμένει ο ΠΑΟΚ στο θέμα της πρόσθετης ασφάλισης των ποδοσφαιριστών από την Πολιτεία για το ενδεχόμενο μόλυνσής τους από τον κορωνοϊό. Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ ήταν εκείνη που είχε θίξει πρώτη το ζήτημα με επιστολή που έστειλε την Κυριακή στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και το επανέφερε χθες μέσω του Κυριάκου Κυριάκου.

Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας του Δικεφάλου έδωσε το παρών στην τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Λευτέρης Αυγενάκης και οι συνεργάτες του με τους γιατρούς των ομάδων της Super League 1 (στο πλευρό του γιατρού του ΠΑΟΚ, Μάκη Παπασούλη) και σύμφωνα με πληροφορίες του «metrosport.gr» δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να θέσει εκ νέου το ζήτημα στον προϊστάμενο της κυβέρνησης στον τομέα του αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, ζήτησε η πρόσθετη ασφάλιση των παικτών έναντι του κινδύνου μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό να συμπεριληφθεί στις προϋποθέσεις επανέναρξης του πρωταθλήματος. Ο Λευτέρης Αυγενάκης από την πλευρά του παρέπεμψε και πάλι στη Λίγκα, σημειώνοντας, όμως, ότι θα εξετάσει όλα τα αιτήματα πουν θα του σταλούν συνολικά από τη διοργανώτρια του Πρωταθλήματος της πρώτης κατηγορίας.

Ο ΠΑΟΚ θα θέσει το ζήτημα και στη Λίγκα

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσανατολίζεται να θέσει το ζήτημα και στους εταίρους της στη Λίγκα και έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες από τις υπόλοιπες ομάδες θα την ακολουθήσουν σε μία κίνηση που διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντά τους. Υπενθυμίζουμε, τέλος, πως στην επιστολή που είχε στείλει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον κ. Αυγενάκη μεταξύ άλλων ζητά από τον υφυπουργό Αθλητισμού «να μεριμνήσει άμεσα προκειμένου να υπάρξει πρόσθετη ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, του τεχνικού επιτελείου και των υπαλλήλων της κάθε ΠΑΕ για το ενδεχόμενο μόλυνσης τους από τον COVID-19, καθώς και για το ενδεχόμενο αυτοί να μεταδώσουν περαιτέρω τον ιό σε τρίτα πρόσωπα».

Κι ακόμη τονίζει ότι «η ασφάλιση πρέπει να περιλαμβάνει όχι μόνο την κάλυψη κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας τους, αλλά και αποζημίωση ακόμα και για το απευκταίο ενδεχόμενο θανάτου των ίδιων ή συγγενικών τους προσώπων ως συνέπεια της μόλυνσης αυτής, όπως και την αστική τους ευθύνη έναντι τρίτων για το ενδεχόμενο μετάδοσης του ιού σε αυτούς».