Skip to main content

Κυρίτσης: Απρέπεια το τηλεφώνημα Στουρνάρα σε Τσίπρα

Η Δικαιοσύνη κάνει μία έρευνα σε πολλές εταιρείες για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανάμεσα στις οποίες είναι και εκείνη της κ. Στουρνάρα, δήλωσε ο Κυρίτσης.

Για απρέπεια του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Στουρνάρα με τον Αλ. Τσίπρα για την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του πρώτου.

Ο κ. Κυρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε πως η Δικαιοσύνη κάνει μία έρευνα σε πολλές εταιρείες για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανάμεσα στις οποίες είναι και εκείνη της συζύγου του κ. Στουρνάρα.

Σχολιάζοντας ανακοίνωση της ΝΔ, που εκδόθηκε το πρωί, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε πως δεν ισχύει η εικόνα που επιχειρεί να δώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση επιτίθεται σε ανεξάρτητες Αρχές και θεσμούς.

Για τα σχετικά με τους μετανάστες επεισόδια στη Χίο, σημείωσε: «Έχω την εντύπωση, χωρίς να έχω ιδιαίτερη πληροφόρηση, ότι υπάρχει το στοιχείο της πολιτικής υποκίνησης, δίχως να παραγνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν». Έκανε λόγο για «μικρές αντιδράσεις που υποκινούνται από ακροδεξιά ατζέντα», σημειώνοντας πως και οι παραβατικές συμπεριφορές από μετανάστες, που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα πολύ περισσότερο διάστημα απ' όσο ανέμεναν, είναι περιορισμένης έκτασης.

Τόνισε τέλος ότι οι Έλληνες πολίτες αντιλαμβάνονται τα αντικειμενικά προβλήματα που δημιουργούνται από τον πόλεμο στη Συρία και σημείωσε ότι γενικά η ελληνική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τους πρόσφυγες.