Skip to main content

Κυρίτσης: Η συμφωνία χάλασε εξαιτίας του Σφακιανάκη

Η Ελλάδα πουλούσε, δεν αγόραζε, άρα δεν τίθεται θέμα μίζας κι όλε αυτές οι ανοησίες που ακούμε, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συμφωνία χάλασε γιατί βρέθηκε ένας Έλληνας, ο κ. Σφακιανάκης και είπε στους Σαουδάραβες ότι οι Έλληνες το Υπ. Εθνικής Άμυνας σας πουλάνε ακριβά, θα σας βρω εγώ φθηνότερα, αυτό φάνηκε στη Βουλή και δεν αμφισβητείται», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

«Η Ελλάδα πουλούσε, δεν αγόραζε, άρα δεν τίθεται θέμα μίζας κι όλες αυτές οι ανοησίες που ακούμε», συμπλήρωσε ο κ. Κυρίτσης.

Ερωτηθείς για τις ενστάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος, από τη χρήση των βλημάτων που κάνουν οι Σαουδάραβες επιτιθέμενοι κατά αμάχων στην Υεμένη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

«Υπάρχει θέμα ιδεολογικό θέμα και υπάρχει συνθήκη για την πώληση στρατιωτικού υλικού, η οποία σπάνια μας απασχόλησε ως χώρα, γιατί σπάνια πουλάμε όπλα. Όλα αυτά μας προβλημάτισαν στο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα επί του ζητήματος αυτού υπήρχε χθες γενική συναίνεση στην επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής.

Η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που πουλάει όπλα, αυτή είναι η εξαίρεση. Τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι τέτοιο, ήταν πριν από καμιά τριανταριά χρόνια, στο Ιράκ, στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ, άρα είναι λογικό να μην υπάρχουν οργανωμένες στο μυαλό μας όλες οι παράμετροι και οι αντιδράσεις των ζητημάτων αυτών», κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.