Skip to main content

Κυρίτσης: Προτιμώ 10 ενόχους εκτός φυλακής παρά έναν αθώο μέσα

Εξέφρασε τη διαφωνία του με τον οποίο υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας στο θέμα των καταλήψεων λέγοντας ότι στο ζήτημα αυτό «έκανε περισσότερο κακό».

Την «υπεράσπιση» των συλληφθέντων Κώστα Σακκά και Μάριου Σεϊσίδη συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης με νέες του δηλώσεις στις οποίες επέμεινε στον χαρακτηρισμό του περί φρονηματικού χαρακτήρα διώξεων για τους δύο άνδρες.

Αφού μιλώντας στο ΣΚΑΪ αρνήθηκε να μιλήσει για επιτυχία της αστυνομίας αρκούμενος στο ότι «κάνει τη δουλειά της», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να εξηγήσει το σκεπτικό τους: Εάν έχεις παρακολουθήσει ότι επί σχεδόν για μια δεκαετία κάποιοι άνθρωποι βρισκονται μονίμως στο στόχαστρο των αρχών και όταν έχεις διαπιστώσει μια αντιτρομοκρατία που ενορχηστρώνεται απο τα ΜΜΕ, πιστεύω στην άποψη ότι είναι καλύτερα δέκα ένοχοι εκτός φυλακής παρά ένας μέσα. Υπάρχουν στοιχεία στοχοποίησης σε υποθέσεις αυτού του προφίλ».

Ερωτηθείς γιατί έκανε τις δηλώσεις αυτές για τους Σακκά-Σεϊσίδη είπε ότι «το έκανα γιατί υπήρχαν καταγγελίες για κακοποίηση και έναν άνθρωπο με στοιχειώδες δημοκρατικό αισθητήριο να τον αφήνουν αδιάφορο».

Παράλληλα εξέφρασε τη διαφωνία του με τον οποίο υπήρξε παρέμβαση της αστυνομίας στο θέμα των καταλήψεων λέγοντας ότι στο ζήτημα αυτό «έκανε περισσότερο κακό παρά καλό».

Μιλώντας τέλος για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού έκανε ένα βήμα πίσω σε σχέση με τις χθεσινές του δηλώσεις λέγοντας ότι «αν περνούσε το χέρι μου θα υλοποιούνταν η μελέτη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου πριν από 10 χρόνια».