Skip to main content

Κυρίτσης: Το Airbnb μπορεί να φτιάξει κίνημα αντίθεσης στους κατοίκους

Μπορεί να μπει περιορισμός να είναι μόνο ένα ποσοστό κατοικιών σε μια περιοχή μέσω Airbnb, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης

Να εξηγήσει το σκεπτικό των 45 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλαν στο στόχαστρο την Airbnb με ερώτηση προς τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έλενα Κουντουρά επιχείρησε ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τη γενίκευση του φαινομένου και φέτος δείχνει μια κατεύθυνση αύξησης των ενοικίων. Κόσμος που είναι εκπαιδευτικοί ή φοιτητές ή νέοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να βρουν σπίτι γιατί είναι αυξημένα τα ενοίκια λόγω Airbnb», είπε ο κ. Κυρίτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει πικρή εμπειρία ότι ναι μεν ωφέλησε την τουριστική ανάπτυξη αλλα προκάλεσε και ένα κίνημα αντίθεσης ανάμεσα στους κατοίκους και πρέπει η πολιτεία να το ρυθμίσει».

Αν και παραδέχθηκε ότι «δεν μπορείς να πεις σε κάποιον δεν θα χρησιμοποιήσεις το σπίτι σου όπως θέλεις» υποστήριξε ότι «μπορεί να βρεθεί ένα σύστημα κινήτρων ή αντικινήτρων και ένας σχεδιασμός μέσω του οποίου δεν θα υπάρχει ένας κορεσμός μόνο με Airbnb».

Όπως είπε, τέλος, «ένα παράδειγμα που έχει γίνει σε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη είναι ότι έβαλαν περιορισμό κορεσμού. Είσαι, για παράδειγμα, στο Κουκάκι;Δεν μπορείς να έχεις πάνω από 40% τέτοια ακίνητα».