Skip to main content

Κυριζίδης: Η δημοτική αστυνομία δεν υπάρχει μόνο για να κόβει κλήσεις

Ο επικεφαλής του Θεσσαλονίκη Θετικά παρουσίασε στον Διευθυντή της Αστυνομίας τις θέσεις του για τις περιοχές που πλήττονται από την εγκληματικότητα.

Τα θέματα της ασφάλειας στην πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Μάκη Κυριζίδη με τον ταξίαρχο και Διευθυντή της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Ο κ. Κυριζίδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Γεώργιο Λαζαρίδη (ε.α. Στρατηγό της Ελληνικής Αστυνομίας) ενημερώθηκε εκτενώς για το νέο τμήμα πεζών περιπολιών στο κέντρο της πόλης, ενώ συζητήθηκε και το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στη Δημοτική Αστυνομία.

«Χρειάζεται πίεση στην κεντρική εξουσία για ενίσχυση του προσωπικού της αστυνομίας, καθώς είναι ελάχιστοι στα αστυνομικά τμήματα. Χρειάζονται προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία άμεσα, αλλά, ταυτόχρονα, πρέπει να αλλάξουν και οι προτεραιότητές της. Η δημοτική αστυνομία έχει πολύ περισσότερα και πιο σημαντικά να κάνει, όπως η αντιμετώπιση της μάστιγας του παραεμπορίου ή η ρυθμιση του κυκλοφοριακού χάους της πόλης και όχι να ασχολείται μόνο με τις κλήσεις. Δημοτικοί αστυνομικοί χρειάζονται και στις γειτονιές, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριζίδης.

Ο επικεφαλής του Θεσσαλονίκη Θετικά παρουσίασε στον Διευθυντή της Αστυνομίας τις θέσεις του συνδυασμού για τις περιοχές που πλήττονται από την εγκληματικότητα και τα προγράμματα «Λερώνεις-Πληρώνεις» για το σεβασμό των δημοσίων χώρων και «Ελεύθερη Πόλη-Ελεύθεροι άνθρωποι», για τον περιορισμό εκδηλώσεων και πορειών στο κέντρο της πόλης.