Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020
x

ΚΥΡΙΖΙΔΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ

Είναι ένα έργο «το οποίο στηρίζεται σε δανειακή σύμβαση η οποία θα αποπληρώνεται για τα επόμενα 30 χρόνια», τονίζει ο κ. Κυριζίδης.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτήν την εξέλιξη, αυτή τη χρονική στιγμή, και θα το δούμε τις επόμενες μέρες πως θα γίνει να συνεννοηθούμε με τον ανάδοχο για να μην προχωρήσει», δήλωσε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης ο Μάκης Κυριζίδης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας.

Ο ίδιος, ισχυρίστηκε ότι, «δεν είναι κάποιο έργο χρηματοδοτούμενο, είτε από τον δήμο, από ιδία έσοδα, είτε από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, είτε από εθνικούς πόρους», είναι ένα έργο «το οποίο στηρίζεται σε δανειακή σύμβαση η οποία θα αποπληρώνεται για τα επόμενα 30 χρόνια». Ο κ. Κυριζίδης, διερωτήθηκε εάν «είναι δυνατόν να προβούμε σε μια πεζοδρόμηση αυτή τη στιγμή, της Αγίας Σοφίας, και να έχουμε μοναδική κάθοδο ύστερα στη Νίκης και στη Μητροπόλεως μόνο την Κομνηνών» και «μάλιστα με δανεικά».

Ανάμεσα στις προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται η Πλατεία Ελευθερίας. Για το έργο αυτό, ο κ. Κυριζίδης επεσήμανε πως, «βρίσκεται εκτός χρονοδιαγράμματος και «πραγματικά είναι ένα κομμάτι στην καρδιά του κέντρου της πόλης μας και δεν μπορούμε να ανεχτούμε για πολύ χρονικό διάστημα ακόμη αυτές τις λαμαρίνες». Ο ίδιος πρόσθεσε πως, «πρέπει αυτό το έργο να δοθεί στους πολίτες, ανεξάρτητα με το εάν το πιστεύαμε εμείς ή όχι σαν αντιπολίτευση και θέλαμε μία διαφορετική προσέγγιση».

Ο κ. Κυριζίδης διαμήνυσε στον Alpha 96,5  Θεσσαλονίκης πως, «πολύ δύσκολα» θα είναι η πλατεία έτοιμη έως τις αρχές του 2020, που ήταν η αρχική εκτίμηση εκπόνησης τους έργου, μιας που «πέντε-έξι μήνες δεν υπήρχε καμία πίεση». Στη συνέχεια, έκανε λόγο για αρχαιολογική παρέμβαση με στόχο την αποτύπωση του τείχους στο ύψος της Καλαποθάκη και παράλληλη επιχωμάτωση αυτού, λόγω φθορών που το διατρέχουν σε αρκετά σημεία, «ώστε να ξεκινήσουν ύστερα συνολικά οι εργασίες σε όλη τη πλατεία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ