Skip to main content

Κυριζίδης: Καραγκιοζιλίκια με τις δημοσκοπήσεις - Ελάτε σε διάλογο

Ποτέ δεν έγιναν τόσο λίγα πράγματα για την πόλη όσο την περίοδο Μπουτάρη, είπε από την Τούμπα ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Κυριζίδης

Από την περιοχή της Τούμπας, όπου πέρασε τα μαθητικά του χρόνια, ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία ο υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά» Μάκης Κυριζίδης.

Παρουσιάζοντας συνοπτικά το σχέδιο και το όραμά του του για τη Θεσσαλονίκη, από το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, ο κ. Κυριζίδης αναφέρθηκε σε τρεις πτυχές της:
-Θεσσαλονίκη όμορφη πόλη, άνετη για τους κατοίκους της και φιλόξενη για τους επισκέπτες της
-Θεσσαλονίκη πολιτισμένη πόλη, καθαρή και πράσινη
-Θεσσαλονίκη, διεθνή και κοσμοπολίτικη, βυζαντινή, ευρωπαϊκή και ελληνικής

Ο κ. Κυριζίδης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός κατά του Γιάννη Μπουτάρη, λέγοντας πως η θητεία του στη δημαρχία Θεσσαλονίκης ήταν περίοδος απραξίας. «Ποτέ δεν έγιναν τόσο λίγα πράγματα για την πόλη, ποτέ δεν υπήρξε τέτοια στασιμότητα», σημείωσε.

Μάλιστα, επικαλέστηκε την πολύ χαμηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων, καθώς, όπως σημείωσε, «ο δήμος Θεσσαλονίκης απορρόφησε μόλις 8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, όσα δηλαδή και η Νάουσα, οκτώ φορές λιγότερα από την Αθήνα, λιγότερα από άλλες πόλεις»

Ο κ. Κυριζίδης ήταν επικριτικός και για ανθυποψηφίους του, χαρακτηρίζοντας ειδικότερα καθαρά κομματικές υποψηφιότητες αυτές του Νίκου Ταχιάο και της Κατερίνας Νοτοπούλου. «Στόχος τους είναι να μαντρώσουν το κομματικό ακροατήριο. Δεν εμπιστευόμαστε ούτε την ικανότητα ούτε τις προθέσεις τους. Εμείς δεν κοιτάμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, κοιτάμε μόνο ψηλά», σημείωσε.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάλεσε τους υπόλοιπους υποψηφίους σε ντιμπέιτ για όλα τα θέματα, ώστε, όπως ανέφερε, να καταλάβουν οι πολίτες τι προτείνει και τι θέλει ο καθένας. «Ελάτε σε διάλογο και αφήστε τα καραγκιοζιλίκια με τις δημοσκοπήσεις».

Κλείνοντας την ομιλία του, υπό το σύνθημα «θετικά, ακούραστα, αποφασιστικά», ο κ. Κυριζίδης εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία του συνδυασμού του.