Skip to main content

Κυριζίδης: Ο πολιτισμός μας φαίνεται από το πώς φερόμαστε στα αδέσποτα

Το πρόγραμμα του «Θεσσαλονίκη Θετικά» στοχεύει με μία σειρά μέτρων στη σταδιακή μείωση των αδέσποτων ζώων, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ευζωία τους.

Τη δέσμευσή του ότι θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να μειωθούν τα αδέσποτα ζώα στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος για τα αδέσποτα του συνδυασμού Θεσσαλονίκη Θετικά.

Το πρόγραμμα στοχεύει με μία σειρά μέτρων στη σταδιακή μείωση των αδέσποτων ζώων, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ευζωία τους.

Στην κατάμεστη αίθουσα "Μανώλης Αναγνωστάκης" του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ο κ. Κυριζίδης υπογράμμισε ότι είναι δείγμα πολιτισμού η συμπεριφορά μας προς τα ζώα. "Ο Δήμος θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που του επιβάλλει ο νόμος, πάντα με αξιοπρεπή αντιμετώπιση των ζώων. Η δική μας δημοτική αρχή θα έχει μηδενική ανοχή σε όλους όσους βασανίζουν ζώα. Και θα τιμωρούμε αυστηρά όσους πέσουν στην αντίληψή μας", είπε χαρακτηριστικά.

 Ο κ. Κυριζίδης προανήγγειλε μία σειρά δράσεων για τα ζώα το επόμενο χρονικό διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι μόνο έτσι δείχνουμε έμπρακτα ότι νοιαζόμαστε πραγματικά για τα ζώα και δεν είμαστε γενικά και αόριστα φιλόζωοι.

Στην ημερίδα συμμετείχαν και συζήτησαν το πρόγραμμα του Θεσσαλονίκη Θετικά φιλοζωικά σωματεία, καθηγητές της κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ, εκπαιδευτές σκύλων,  πολλοί φιλόζωοι δημότες της Θεσσαλονίκης καθώς και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, στρατηγός ε.α. της Αστυνομίας - Αστυκτηνίατρος Γεώργιος Λαζαρίδης.