Skip to main content

Κυρίζογλου: Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για τη μεταφορά προσφύγων

Την αναλογική γεωγραφικά κατανομή των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα ζήτησε ο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον δήμο Παιονίας και συγκεκριμένα στη δομή στη Νέα Καβάλα μεταβαίνει σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο, μετά την έλευση προσφύγων και μεταναστών από τη Λέσβο.

Μιλώντας σήμερα για το θέμα ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου ζήτησε εκ νέου αναλογική και δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε όλη τη χώρα.

«Εμείς δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το τι συμβαίνει με τη μεταφορά των προσφύγων. Και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με τη σημερινή έχουμε την ίδια θέση. Το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την Ελλάδα στο μέγιστο βαθμό. Θα πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε αυτό το βάρος αναλογικά και γεωγραφικά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Κυρίζογλου.

Χαρακτήρισε αδιανόητο στα ακριτικά νησιά να βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων. Σημείωσε όμως ότι δεν γίνεται να δεχθούν το 50% των προσφύγων να είναι στα νησιά και το άλλο 50% στην Κεντρική Μακεδονία.

Όπως σημείωσε ο κ. Κυρίζογλου, «οι δομές τόσο της Ν. Καβάλας όσο και στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου αλλά και οι υπόλοιπες είναι υπερπλήρεις. Εάν προστεθούν και άλλοι πρόσφυγες σε αυτές θα δημιουργηθεί αδιαχώρητο και όλα τα άλλα γνωστά παράπλευρα προβλήματα».

Ο κ. Κυρίζογλου εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για τις δράσεις της ΕΛΑΣ στο χώρο του ΟΣΕ όπου σε εγκαταλελειμμένα βαγόνια βρίσκονταν πρόσφυγες αλλα και μη πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσουν ενημέρωση για το θέμα του προσφυγικού.