Skip to main content

Κυρίζογλου για Νοτοπούλου: Παλαιοκομματική φαυλότητα οι επιχορηγήσεις

Όποιος θέλει να χρησιμοποιεί δημόσιο χρήμα για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του είναι παλαιοκομματική φαυλότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ

Για παλαιοκομματική φαυλότητα κατηγόρησε την υφυπουργό Εσωτερικών(Μακεδονίας-Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, σχολιάζοντας το πρόγραμμα του ΥΜΑΘ, ύψους 210.000 ευρώ, μέσα από το οποίο χρηματοδοτούνται 43 προτάσεις για νεανικές δράσεις.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, «όποιος θέλει να χρησιμοποιεί δημόσιο χρήμα για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του είναι παλαιοκομματική φαυλότητα».

«Εκατό ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές να είσαι υποψήφιος δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη και να κατέχεις αξίωμα υπουργικό, όπως η κ. Νοτοπούλου και να μοιράζεις χρήματα, δεν έχει σημασία με ποιες διαδικασίες, είναι μια ένδειξη φαύλου παλαιοκομματισμού. Εμφανίζεται δυστυχώς ως μια πρακτική από νέο άνθρωπο. Ο παλαιοκομματισμός δεν ξεχωρίζει νέους ή μεγάλους», σημείωσε.

Την παραίτηση της υφυπουργού Εσωτερικών και υποψήφιας δημάρχου Θεσσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου ζητά με δήλωση του ο συνυποψήφιος της Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Από την κυβερνητική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου η κ. Νοτοπούλου υποδείχθηκε από τον κ. Τσίπρα ως η εκλεκτή του κόμματός του για τον κεντρικό δήμο, πέρασαν σχεδόν 2 μήνες.

Από τότε μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν έχει παραιτηθεί, αλλά φαίνεται πως οργανώνει την προεκλογική της καμπάνια μέσα από το Διοικητήριο απολαμβάνοντας όλες τις παροχές και τις ευκολίες που της προσδίδει η θέση αυτή, χωρίς βέβαια να μπαίνει στη βάσανο κατάθεσης προτάσεων και προγραμματικού λόγου για την πόλη», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ.Ζέρβας και συνεχίζει:

«Οι πρακτικές αυτές, εκτός του ότι υποτιμούν βάναυσα τον λαό της Θεσσαλονίκης, αντιστοιχούν στις χειρότερες παραδόσεις κομματισμού και κρατικοδίαιτου πολιτικού καθεστωτισμού και δεν ταιριάζουν σε πολιτικούς που ευαγγελίζονται το νέο και το διαφορετικό.

Την καλούμε να παραιτηθεί άμεσα, εάν και εφόσον είναι ακόμη διατεθειμένη να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ας το κάνει με τις δυνάμεις της, τις ιδέες της, το πρόγραμμά της και όχι με κρατικά δεκανίκια και ανέσεις.

Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια ανάδειξης των πραγματικών προβλημάτων της πόλης. Συνεχίζουμε ανεξάρτητα και αυτοδιοικητικά. Ξέρουμε τα ζητήματα – παρουσιάζουμε τις λύσεις. Από την πόλη, για την πόλη και τους δημότες».