Skip to main content

Κυρίζογλου: Στον Δ. Κορδελιού - Ευόσμου το στρατόπεδο Ζιάκα

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ως όμορος δήμος τάσσεται στο πλευρό του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, σ’ ότι αφορά το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα

Στο πλευρό του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου τάσσεται ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης για το θέμα της παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα, για το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσας είχε ανακοινώσει ότι θα δοθεί στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.

«Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ως όμορος δήμος τάσσεται στο πλευρό του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, σ’ ότι αφορά το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα και δηλώνει ότι είναι υπέρ της παραχώρησης του συγκεκριμένου π. στρατοπέδου στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, εντός των διοικητικών ορίων του οποίου βρίσκεται», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης Κυρίζογλου.

Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου είχε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεση του στην πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να παραχωρήσει το Στρατόπεδο Ζιάκα στην Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης.

Για το θέμα απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο και στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Δημήτρη Βίτσα. Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και στην Αντιπεριφειάρχη Μ.Ε.Θ. κ. Βούλα Πατουλίδου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «η πρόθεση του Υπουργείου να μην αποδώσει το Στρατόπεδο Ζιάκα στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου – όπου και ανήκει χωροταξικά – συνιστά μείζον ζήτημα, δεδομένου ότι αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και υπόσχεση τόσο της παρούσας όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, τα στρατόπεδα να αποδίδονται στις τοπικές κοινωνίες».