Skip to main content

Κυρίζογλου:Δεν δίνει τον χώρο για τη διοργάνωση του «Makedonian Pride»

Το μεσημέρι της Κυριακής ανακοινώθηκε από τον Ιερό Λόχο ότι το «Makedonian Pride» θα πραγματοποιηθεί στον κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ», στη Μενεμένη.

Τη ματαίωση του «Makedonian Pride», το οποίο διοργανώνει ο Ιερός Λόχος, ζήτησε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, υπό τον φόβο επεισοδίων στην περιοχή.

Το «Makedonian Pride», αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί στο στρατόπεδο Κόδρα, ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Καλαμαριά, ανακοινώθηκε από τον Ιερό Λόχο, ότι θα λάβει χώρα στον κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ», στις 17.00, στη Μενεμένη.

Ο χώρος είναι δημοτικός και οι διοργανωτές έλαβαν κανονικά άδεια από τον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Αρχικά, σύμφωνα με τον δήμαρχο είχαν ζητήσει ανοιχτό χώρο, αλλά ο δήμος το αρνήθηκε και έτσι επιλέχθηκε ο κλειστός χώρος του κινηματοθέατρου.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στη Voria.gr ο κ. Κυρίζογλου ήρθε σε επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές και με τους διοργανωτές για τη ματαίωση του «Makedonian Pride».

«Δεν θα πραγματοποιηθεί το «Makedonian Pride» στον "Άστρον", υπό τον φόβο επεισοδίων στην περιοχή. Ενημέρωσα ήδη όλους όσους όφειλα, όπως και τις αστυνομικές δυνάμεις. Ο χώρος κλειδώθηκε», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά την ανακοίνωση του νέου χώρου όπου θα διεξαχθεί το «Makedonian Pride» υπήρξαν αντιδράσεις.

«Ο χώρος είναι δημοτικός. Έχω ήδη μιλήσει με τον δήμαρχο, ως εκπρόσωπος δημοτικής παράταξης ώστε να υπάρξει άμεση απόφαση από τον δήμο μας και να μη διεξαχθεί η εκδήλωση τους στο δημοτικό θέατρο», ανέφερε στη Voria.gr το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων Μενεμένης Ηλίας Σμήλιος.