Skip to main content

Κύρκος: Δεν χωρά διάσπαση στο ΚΙΝΑΛ για το εθνικό θέμα

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού τόνισε πως ΕΕ και ΝΑΤΟ πρέπει να βοηθήσουν την κυβέρνηση Ζάεφ να ξεπεράσει τους σκοπέλους του αλυτρωτισμού

«Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει διάσπαση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στη συμφωνία για το Μακεδονικό», τονίζει παραχωρώντας συνέντευξη στο ΑΜΠΕ, ο Μίλτος Κύρκος.

Ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι «η ΕΕ και το ΝΑΤΟ πρέπει να βοηθήσουν την κυβέρνηση Ζάεφ να ξεπεράσει τους σκοπέλους του αλυτρωτισμού», ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για «συντηρητικοποίηση».

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία σημειώνει ότι δεν έχει δώσει απαντήσεις για τις νέες ανάγκες του πολίτη που διαμορφώνονται σε καθεστώς παγκοσμιοποίησης, ενώ στο μεταξύ ο Μακρόν διεμβολίζει όλους τους πολιτικούς χώρους δίνοντας απαντήσεις για τη χώρα του και την Ευρώπη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κύρκος δηλώνει στο Πρακτορείο ότι «έχει τουλάχιστον δύο ψυχές και τώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι», τονίζοντας ότι «δεν έχει τελειώσει ο ρόλος του αλλά αυτό μπορεί να είναι και καλό αλλά και κακό». Πάνω απ όλα, πιστεύει ότι η Ελλάδα χρειάζεται «εθνικό διάλογο» και ένα «εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης» στο οποίο οι δημοκρατικές δυνάμεις θα θέσουν τις βασικές προτεραιότητες για το άμεσο μέλλον.