Skip to main content

Κυρώσεις και στον ΠΑΟΚ για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων προαναγγέλλει ο Πλεύρης

Ο υπουργός τόνισε ότι οι ποδοσφαιρικές εταιρίες που θα επιτρέπουν σε ανεμβολίαστους να εισέρχονται στα γήπεδα, θα βρεθούν αντιμέτωπες με κυρώσεις.

Κυρώσεις τόσο στους υπεύθυνους που επιφορτίζονται με τον έλεγχο των πιστοποιητικών στα γήπεδα όσο και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για τον κορωνοϊό προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε - Επεισόδια στην Τούμπα: Χωρίς πιστοποιητικά οι 3 συλληφθέντες - Αναζητούνται οι υπεύθυνοι

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Πλεύρης είπε ότι «πληροφορήθηκα δυστυχώς ότι από τις χθεσινές συλλήψεις στο γήπεδο της Τούμπας υπάρχει κόσμος που ήταν ανεμβολίαστος. Πράγμα που σημαίνει ότι μια ομάδα δεν έκανε σωστά τον έλεγχο για τον κόσμο που μπήκε μέσα. Συνεπώς εκτός από τις κυρώσεις για τα περιστατικά βίας θα επιβληθούν και κυρώσεις για την μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων» για να προσθέσει:

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η δυνατότητα που δύνεται να υπάρχει κόσμος σε κάποιους χώρους αρκεί να είναι εμβολιασμένοι σε αυτό δεν υπάρχει διαπραγμάτευση από την πλευρά της πολιτείας. Όσοι δεν το τηρούν θα υποστούν κυρώσεις και θέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο. Κατανοώ ότι δεν μπορείς εύκολα να βλέπεις στα γήπεδα ποιοι φορούν μάσκα και ποιοι όχι. Αλλά αν είναι ή όχι εμβολιασμένος μπορείς να το τηρήσει και αν δεν το κάνεις θα υποστείς τις κυρώσεις οι οποίες ενδεχομένως είναι και ποινικές λόγω της έκθεσης των υπόλοιπων φιλάθλων στον κίνδυνο της διασποράς».

Σε ότι αφορά στην πανδημία, υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι παντού διαχειρίσιμη και ότι ακόμη και στη Θεσσαλονίκη που πιέζεται, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα. Διέψευσε επίσης, τον ισχυρισμό των βουλευτών του ΚΚΕ ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί κλίνες ιδιωτικών νοσοκομείων και για COVID περιστατικά.