Skip to main content

Κυρώσεις ΗΠΑ σε Τουρκία: Απειλεί με αντίποινα η Άγκυρα

«Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτής της απόφασης», αναφέρει μεταξύ άλλων το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας μετά την ανακοίνωση των κυρώσεων των ΗΠΑ για το ζήτημα των S-400.

 «Η άρνηση των ΗΠΑ να αποδεχτούν την πρόταση μας για επίλυση του ζητήματος μέσω διαλόγου και διπλωματίας με τρόπο που αξίζει σε 2 συμμάχους και καταφεύγοντας σε μονομερείς κυρώσεις είναι μια πράξη που στερείται κάθε λογικής. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον αυτής της απόφασης που αναπόφευκτα θα έχει αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις μας και θα απαντήσει ανάλογα όπως και όποτε κρίνει σκόπιμο», λέει το ΥΠΕΞ Τουρκίας.

Νωρίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επέβαλαν κυρώσεις εις βάρος του προέδρου Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ και εναντίον τριών ακόμη Τούρκων εργαζομένων, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον επίσημο ιστότοπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών τιμωρώντας την Άγκυρα για την αγορά και απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

Η πολυαναμενόμενη κίνηση της Ουάσινγκτον αναμενόταν να εξοργίσει την Άγκυρα και δυνητικά να βλάψει την τουρκική οικονομία, που ήδη πλήττεται από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.