Skip to main content

ΚΥΣΟΙΠ: Πωλείται άμεσα το 30% του αεροδρομίου «Βενιζέλος»

Δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία oυδέποτε υλοποιήθηκε, υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ.

Την πώληση του 30% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (Δ.Α.Α.) αποφάσισε το υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), έπειτα από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει. Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής κυβέρνησης. Δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως σημείωσε, «ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον. Και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και εγώ ως υπουργός Οικονομικών, είχαμε επισημάνει ότι θα επιδιώξουμε τη διαδικασία ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα προς αυτή την κατεύθυνση» υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας.