Skip to main content

«Κοιτάμε μπροστά ή μένουμε στα ίδια» το δίλημμα Γιαννούλη για την ΠΚΜ

Το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου και οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση στις 28 Μαρτίου.

Για την έναρξη μιας μεγάλης προσπάθειας για να κοιτάξει η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας μπροστά έκανε λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Γιαννούλης, ανακοινώνοντας και το όνομα του συνδυασμού τοο, «Κοιτάμε Μπροστά».

«Κοιτάμε μπροστά ή μένουμε στα ίδια», είπε θέτοντας το κεντρικό δίλημμά του συνδυασμού του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Γιαννούλης.

«Κοιτάμε Μπροστά με πρόσωπα που αξίζει κανείς να γνωρίσει γιατί θα παλέψουμε δυναμικά για την αλλαγή, για την ανατροπή στην Περιφέρεια, που ταλαιπωρείται εδώ και εννέα χρόνια από ένα πολιτικό σύστημα που την διοικεί», υπογράμμισε, μιλώντας με δημοσιογράφους.

Σήμερα δόθηκαν στην δημοσιότητα τα ονόματα 28 υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων. Το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου και οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού θα παρουσιαστούν σε μια μεγάλη εκδήλωση, στις 28 Μαρτίου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στην οποία είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Γιαννούλης σημείωσε ότι ο στόχος μας δεν είναι ο δεύτερος γύρος των εκλογών αλλά να αναμετρηθούν με τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την αλλαγή της διοίκησης.

Όπως ανέφερε, η πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι μια προσωπική διαμάχη και κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων «να τοποθετηθούν δημόσια για όλα τα θέματα που αφορούν και για το έχει γίνει αλλά και το τι πρέπει να γίνει».

Κριτική Γιαννούλη σε Απόστολο Τζιτζικώστα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης άσκησε κριτική στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι ο κ. Τζιτζικώστας είναι φαβορί για τις εκλογές. «Παρουσιάζεται έτσι, αλλά δεν προκύπτει από κάπου. Πέρα ότι οι μετρήσεις δεν είναι αξιόπιστες, αυτό που διαπιστώνω από την επαφή με ανθρώπους και με φορείς, δεν προκύπτει αυτό που επιμένουν μέσα από ένα διαφημιστικό σύστημα να παρουσιάζουν. Όποιος δεν θέλει να έρθει σε έναν δημόσιο διάλογο, χωρίς στερεότυπα, θέλει κάτι να κρύψει, την ανεπάρκεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει προσωπική αντιπαράθεση και βεντέτα με τον κ. Τζιτζικώστα, σημείωσε όμως δεν γίνεται να απαξιώνεις τον δημόσιο διάλογο με τους αντιπάλους. «Ασχολείται κυρίως το τελευταίο διάστημα με τις δημόσιες σχέσεις και την όξυνση του θέματος του ονοματολογικού γιατί πιστεύει ότι από εκεί αντλεί πολιτική δύναμη», τόνισε.

Έκανε λόγο, επίσης, για επικοινωνιακή φούσκα Τζιτζικώστα, στον οποίο η κυβέρνηση του παρείχε τα εργαλεία για να παραχθεί έργο για όλους και αυτό μετατράπηκε έργο για λίγους.

Το όραμα του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά»

Παρουσιάζοντας το όραμα του συνδυασμού του ο Χρήστος Γιαννούλης έκανε λόγο για μια Περιφέρεια που υπερβαίνει τα όρια της τυπικής διαχείρισης,  που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία, δυναμικό παράγοντα οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Στους βασικούς στόχους του συνδυασμού «Κοιτάμε μπροστά» περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της απασχόλησης και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, η καινοτομία και η υψηλή προστιθέμενη αξία, η ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα του αγρό-διατροφικού τομέα, η προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, η αξιοποίηση του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Τα ονόματα των 28 υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων:

1.Αποστολίδου Χαρίκλεια, εκπαιδευτικός
2.Αποστόλου Κώστας, εκπαιδευτικό-ηθοποιός
3.Βασιλάκη Μαρία, καθ. Φυσικής Αγωγής- πρ. Νομαρχιακή Σύμβουλος
4.Βαφειάδου Βάσω, τεχνολόγος τροφίμων νοσοκ. Παπαγεωργίου
5.Βελλίκης Στυλιανός, δικαστικός επιμελητής
6.Βολώνης Μιχάλης, φαρμακοποιός, μέλος Δ. Σ Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσ/νικης 7.Βουτσάς Αντώνης, σκηνοθέτης-τηλεοπτικός παραγωγός
8.Γκαιταρτζη Αναστασία, ελεύθερη επαγγελματίας
9.Γκουραμάνη Μαρία, βοηθός φαρμακοποιού, δημ. συμβ. Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη 10.Γρηγορίου Βασίλης, εκπαιδευτικός ΟΑΕΔ-Διευθυντής ΕΚΕΚ ΑΜΕΑ Θεσσαλονίκης 11.Δογανης Κυριάκος, γεωτεχνικός γ.γ. Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων δημ. υπαλλήλων 12.Δούμπας Τάσος, ιδιοκ. ΠΡΟΠΟ, Δ. Σ. επαγγ. πρώην προπονητών Εθνικής ομάδας ΠΟΛΟ
13.Θεοδουλίδης Πρόδρομος
14.Κεχαγιάς Δημήτρης, μουσικός
15. Κορσαββίδης Δημήτρης, φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας ΑΠΘ 16.Κουζινόπουλος Σπύρος, συγγραφέας- δημοσιογράφος, δημ. συμβ. Θέρμης
17.Κωτίδης Μιχάλης, οδοντίατρος 1
8.Λουκάς Άκης, εκπαιδευτικός-Μαθηματικός
19.Νοβάκης Κώστας, οδοντίατρος
20.Ξαντινίδης Στέφανος, οδοντοτεχνίτης
21.Παναγιωτίδης Γιάννης, Λαγκαδάς πρόεδρος κτηνοτρόφων
22.Παπαδοπούλου Φωτεινή, εκπαιδευτικός
23.Ρήγας Γιάννης, εκπαιδευτικός, πρώην επικ. δημ. παράταξης Δήμου Δέλτα
24.Σιώτου Ελένη, κτηνίατρος - πρόεδρος συλλόγου εργ. Νοσοκομείου Παπανικολάου

25.Τζάλα Μαρία, παραολυμπιονίκης
26.Τσαϊρέλη Ελένη, πολιτική επιστήμων

27.Τσαλικίδης Κωνσταντίνος, πυροσβέστης
28.Χατζηκαμαρη Κατερίνα, τραπεζικός