Skip to main content

Κοιτάμε Μπροστά: Να ενισχυθούν από την Περιφέρεια τα νοσοκομεία της Πέλλας

«Καλούμε τη διοίκηση της Περιφέρειας να προβεί σε άμεση υποστήριξη των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών», τονίζει η παράταξη

Να ενισχύσει τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών και να παράσχει τεστ και χώρους εξέτασης-περίθαλψης στην Πέλλα καλεί η περιφερειακή παράταξη Κοιτάμε Μπροστά τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη παραθέτει τους τρόπους που κατά τη γνώμη της, μπορεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να βοηθήσει τις επιβαρυμένες υγειονομικά περιοχές της Πέλλας, που είναι η εξής:

-Η ενίσχυση των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών με ολόσωμες φόρμες μιας χρήσης και άλλο εξοπλισμό (ειδικές μάσκες με φίλτρα, γυαλιά εργασίας, γάντια, ποδονάρια).
-Η δημιουργία χώρων για τη διενέργεια τεστ (δομές covid), σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
-Η προμήθεια τεστ (rapid και μοριακών), ώστε να υποστηριχθεί η διενέργεια μαζικών τεστ και ελέγχων σε μεγάλους χώρους δουλειάς, super market, συγκοινωνίες, κλειστές δομές, γηροκομεία και ψυχιατρικές δομές (συνταγογράφηση με κάλυψη 100%).
-Η δημιουργία πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας, σε χώρους που θα μπορούσε να παραχωρήσει η Περιφέρεια, ώστε να νοσηλεύονται ασθενείς με ήπια συμπτώματα και όσοι βρίσκονται σε στάδιο αποθεραπείας.

«Αυτό που χρειάζεται κατά βάση είναι εξοπλισμός προστασίας των υγειονομικών, ο οποίος είναι μιας χρήσης, ακριβός και εντελώς απαραίτητος. Οι προδιαγραφές για την εξασφάλιση Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) ήταν γνωστές ήδη από τον Φεβρουάριο. Σε πρόσφατο έλεγχο στον Δήμο Έδεσσας με rapid test, ένα ποσοστό 20% βρέθηκε θετικό κυρίως από ανθρώπους σε εξωτερικούς χώρους και καθαριότητα, οι οποίοι επίσης στερούνται ΜΑΠ.  Πληροφούμαστε ότι το ίδιο συνέβη και στο Διοικητήριο της Έδεσσας, έδρα της Αντιπεριφέρειας, με παραπλήσιο ποσοστό (15%), αλλά δεν υπήρξε επίσημη πληροφόρηση. Συνεπώς, χρειάζονται συνεχή τεστ στους ανθρώπους που εργάζονται υπό τις παρούσες συνθήκες με ξεκάθαρο προγραμματισμό (0-7-14 ημέρες)», τονίζεται σχετικά.

«Καλούμε τη διοίκηση της Περιφέρειας να προβεί σε άμεση υποστήριξη των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, όπως και της πρωτοβάθμιας υγείας στην Πέλλα. Να δημιουργήσει αντίβαρα στη μείωση των δαπανών για την υγεία από την κυβέρνηση. Δικαιολογίες περί οικονομικής δυσπραγίας δεν υπάρχουν. Ας τεθεί η ενίσχυση του υγειονομικού τομέα σε μεγαλύτερη προτεραιότητα από την ενίσχυση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας», καταλήγει η ανακοίνωση.