Skip to main content

«Κίτρινος» ως το 2012 ο Κάμπορα

Τα κιτρινόμαυρα θα φοράει ως το 2012 ο Χαβιέ Κάμπορα που δήλωσε ευτυχισμένος από την εξέλιξη αυτή. «Τη ζωή μας για το Κύπελλο», δηλώνουν Σηφάκης και Κάλβο. Πανέτοιμος ο Ισπανός για το παιχνίδι της χρο
Κάτοικος Θεσσαλονίκης για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια θα είναι ο Χαβιέ Κάμπορα. Ο Αργεντινός επιθετικός του Άρη ανανέωσε την συνεργασία του με τους «κίτρινους» και μίλησε για το Κύπελλο.
Ο πρώτος σκόρερ του Άρη μίλησε για την υπογραφή του συμβολαίου του: «Είμαι σίγουρα πολύ ευτυχισμένος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στον Άρη. Είναι κάτι που περίμενα εδώ και καιρό. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι κι εγώ να τους ανταποδίδω την εμπιστοσύνη με καλές αποδόσεις».

Για τον τελικό του Σαββάτου:

«Είναι μία επιθυμία που την έχουμε όλοι μας. Να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κατακτήσουμε τον τίτλο που θα τον αφιερώσουμε στον κόσμο, σε εμάς και τις οικογένειες μας».

Για το τι πρέπει να έχει ο Άρης κόντρα στον Παναθηναϊκό ώστε να κατακτήσει το κύπελλο :

«Δεν μπορούν να συγκριθούν τα παιχνίδια πρωταθλήματος με αυτό. Είναι ένα ματς. Ξέρουμε τις δυνατότητες του αντιπάλου αλλά και τις δικές μας. Πρέπει να φθάσουμε κοντά στο τέλειο, για να κατακτήσουμε το κύπελλο».

Για τον ενθουσιασμό του κόσμου που θα κατέβει στην Αθήνα:

«Όταν σε υποστηρίζει όλος αυτός ο κόσμος και να κάνει μία τέτοια μετακίνηση είναι πολύ σημαντικό. Οι οπαδοί μας είναι κάτι συγκλονιστικό και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα μας. Ελπίζουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ώθηση και να επιστρέψουμε με το κύπελλο από την Αθήνα».

Για το γεγονός ότι έχει παίξει έναν ακόμη τελικό αλλά στην Ουρογουάη:

«Είχαμε κατακτήσει τότε το κύπελλο και ελπίζω να το επαναλάβουμε».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Χαβιέ Εντγκάρντο Κάμπορα για τα δύο επόμενα χρόνια».

Σηφάκης-Κάλβο: Τη ζωή μας για το Κύπελλο

Ο Μιχάλης Σηφάκης και ο Τόνι Κάλβο μίλησαν για τον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό και τόνισαν πως θα δώσουν και τη ζωή τους για το τρόπαιο. Έτοιμος ο Κάλβο για τον αγώνα.

Σηφάκης: «Δεν υπάρχει φαβορί»

Ο τερματοφύλακας του Άρη δεν έχρισε κάποιο φαβορί για το Σάββατο, καθώς πρόκειται για τελικό: «Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και ανυπομονούμε να έρθει ο τελικός για να τα δώσουμε όλα».

Για το κατά πόσο μπορεί να παιχθεί και καλό ποδόσφαιρο στον τελικό:

«Αυτό το παιχνίδι είναι δύσκολο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο παρότι οι δύο αυτές ομάδες έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Ελπίζουμε και καλό ποδόσφαιρο να παιχθεί αλλά κυρίως να κερδίσει η ομάδα μου. Είναι λογικό να υπάρχει παιχνίδι τακτικής. Ξέρουμε τον αντίπαλό μας και τι πρέπει να προσέξουμε. Το ίδιο θα κάνει και ο Παναθηναϊκός. Θέλουν και οι δύο ομάδες το τρόπαιο και θα το κερδίσει αυτός που θα είναι σε καλύτερη μέρα το Σάββατο».

Για το αν υπάρχει κάποιο φαβορί:

«Δεν υπάρχουν φαβορί. Είναι τελείως ξεχωριστό παιχνίδι. Δεν έχει σημασία που είναι πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός. Θέλουμε πολύ το κύπελλο. Το γεγονός ότι δεν έχουμε κύπελλο εδώ και χρόνια μας γεμίζει με δύναμη και όχι με άγχος, ώστε να μην γίνουν 41 τα χρόνια χωρίς τίτλο».

Για το γεγονός πως βρισκόταν στον Ολυμπιακό στον προηγούμενο τελικό του Άρη:

«Νομίζει κανείς ότι ο Άρης το έχει πάρει το κύπελλο πριν καν γίνει το παιχνίδι. Ευτυχώς τώρα δεν υπάρχει αυτή η ψυχολογία και θα πάμε να διεκδικήσουμε το κύπελλο».

Για την παρουσία του κόσμου:

«Χαίρομαι που θα έχει ένα γεμάτο γήπεδο. Ας ελπίσουμε να μην γίνει το παραμικρό, να εξελιχθούν όλα ομαλά γιατί φέτος η εικόνα των πολλών επεισοδίων ήταν ντροπιαστική. Να πάνε όλα καλά λοιπόν και η νέα σεζόν να ξεκινήσει με ελεύθερες μετακινήσεις και κόσμο στα γήπεδα. Υπομονή λοιπόν σε όλους και μακάρι να πάνε όλα καλά».

Για το γεγονός ότι ο Μύρωνας Σηφάκης στέφθηκε κυπελλούχος με τον ΟΦΗ στο ίδιο γήπεδο, ο Μιχάλης Σηφάκης απέφυγε να μιλήσει: «Άλλο ο πατέρας μου και άλλο εγώ».

Το κατά πόσο επηρεάζει η δίψα του κόσμου και τους ποδοσφαιριστές:

«Ξέρουμε πόσο πολύ το θέλει ο κόσμος. Εμείς το θέλουμε περισσότερο. Για τον κόσμο, την διοίκηση, την ομάδα αλλά κυρίως για εμάς. Να χαρίσουμε μεγάλη χαρά. Η πίεση και το άγχος υπάρχει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εμάς μας γεμίζει χαρά που θα έχουμε τόσο κόσμο. Απλώς θέλω να διεξαχθεί ένα καλό παιχνίδι, δίχως βία και δίχως να συμβεί το παραμικρό».

Για το αν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης του Τζιμπρίλ Σισέ:

«Όποιος είδε χθες το Ίντερ – Μπαρτσελόνα κατάλαβε ότι η Μπαρτσελόνα για παράδειγμα δεν είναι μόνο ο Μέσι. Δεν είναι λοιπόν ο Άρης εναντίον του Σισέ. Έντεκα παίκτες έχει ο Παναθηναϊκός και οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Κάλβο: «Θα αφήσουμε τη ζωή μας»

Από την άλλη πλευρά ο Τόνι Κάλβο τόνισε πως υπάρχει ηρεμία στο στρατόπεδο του Άρη ενόψει του Σαββατιάτικου ματς: «Είμαστε πολύ ήρεμοι και έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε. Εμείς πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τι πρέπει να κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο. Δουλεύουμε πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες και ο προπονητής μας έχει ξεκαθαρίσει τον στόχο και τον σκοπό μας».

Για το κατά πόσο ο ίδιος θα είναι έτοιμος :

«Για προληπτικούς λόγους έμεινα εκτός δύο προπονήσεων, ώστε να είμαι στην καλύτερη κατάσταση στον τελικό και να μην ρισκάρουμε κάτι παραπάνω».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης στον τελικό για να στεφθεί κυπελλούχος:

«Θα πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι της ζωής μας. Είναι δυνατός ο αντίπαλος, όμως εμείς οφείλουμε να κατέβουμε με αισιοδοξία και δύναμη στον αγωνιστικό χώρο. Προσωπικά θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό».

Για τις διαφορές που υπάρχουν με τον τελικό του 2008 που συμμετείχε :

«Αν το πάρουμε από την βάση του, ότι υπάρχει δηλαδή διαφορετικός προπονητής, υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία και προετοιμασία για το παιχνίδι. Υπάρχει μία άλλη εμπειρία και νοοτροπία. Θα αφήσουμε την ψυχή μας για να πάρουμε το τρόπαιο».

Για την παρουσία των οπαδών του Άρη στο ΟΑΚΑ:

«Όσον αφορά στους οπαδούς που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν εισιτήριο, είμαστε σίγουροι ότι θα μεταφέρουν και από τις τηλεοράσεις τον παλμό και το πάθος τους. Γι΄ αυτούς που θα είναι στο γήπεδο είμαστε σίγουροι ότι θα φωνάζουν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Εμείς θα αφήσουμε την ζωή μας στο γήπεδο κι αυτό θα κάνουν και αυτοί. Με αυτή την χημεία είμααι σίγουρος ότι θα γυρίσουμε με το κύπελλο».

Έτοιμος ο Κάλβο

Ο Τόνι Κάλβο προπονήθηκε κανονικά την Τετάρτη και τέθηκε στη διάθεση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τον τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, οι οποίες τον οδήγησαν να γυμναστεί ατομικά την Τρίτη και προπονήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Κούπερ: Ηρεμία, συγκέντρωση και προσοχή

Προσοχή στην εξωγηπεδική τους ζωή, ηρεμία και συγκέντρωση στους στόχους της ομάδας ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του Άρη ο τεχνικός του μακεδονικού συλλόγου Έκτορ Ραούλ Κούπερ ενόψει του τελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο.

Ο «Έκτωρας», όπως αποκαλούν τον προπονητή του Άρη οι οπαδοί των «κίτρινων» βρέθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να είναι «παρών» στην κλήρωση της διαδικασίας των play off.

Ο Αργεντίνος τεχνικός επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές του την προετοιμασία της ομάδας για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της 24ης Απριλίου, δίνοντας στους παίκτες του μακεδονικού συλλόγου αρκετές συμβουλές που πρέπει να ...τηρήσουν.

«Να είστε ήρεμοι, να μείνετε συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις σας με την ομάδα και να προσέχετε τη ζωή σας», συνέστησε ο Κούπερ στους παίκτες του, αφού είναι γνωστό ότι ο έμπειρος τεχνικός ...τηρεί ευλαβικά τις παραπάνω συμβουλές και θέλει οι ποδοσφαιριστές σε όλες τις ομάδες που προπονεί να τις τηρούν ...ευλαβικά.

Η συνέντευξη Τύπου του Κούπερ

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αποφασιστεί πως ο Αρης θα κάνει την τελευταία του προπόνηση πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. στο ΟΑΚΑ.

Χθες ανακοινώθηκε ότι η συνέντευξη Τύπου του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, στην οποία θα μετέχει και ένας ποδοσφαιριστής του Αρη, θα ξεκινήσει στις 2 μ.μ., μισή ώρα νωρίτερα από αυτήν του προπονητή του Παναθηναϊκού.
Η αποστολή του Αρη θα βρίσκεται στην Αθήνα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Ο Κάκος στον τελικό

Ο Τάσος Κάκος θα είναι ο διαιτητής του τελικού του Κυπέλλου Hellas On Line, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, το προσεχές Σάββατο στο ΟΑΚΑ.
Βοηθοί του Κερκυραίου ρέφερι θα είναι ο Κωνσταντίνος Δάλλας και ο Δημήτρης Τσάτσης από την Ήπειρο. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μιχάλης Κουκουλάκης από το Ηράκλειο και παρατηρητής ο Γιώργος Μπίκας από τη Χαλκιδική.