Skip to main content

Κυβέρνηση: Δεν μας τρομάζει το ποδοσφαιρικό Grexit

Είναι ένα ενδεχόμενο που θα συνεχίσει να υπάρχει στον ορίζοντα όσο δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες οι παράγοντες των ΠΑΕ, είπε ο Δ. Τζανακόπουλος

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν τρομάζει από το ενδεχόμενο ενός ποδοσφαιρικού Grexit εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι, όπως διέρρευσε, αξιωματούχος της FIFA εισηγείται προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επ' αόριστον αποβολή της ΕΠΟ, κάτι που, εφόσον μετουσιωθεί σε πραγματικότητα, θα σημάνει την αποβολή των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από τα διεθνή κύπελλα.

«Είναι σαφής και αμετακίνητη η θέση της κυβέρνησης ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται απ' αυτούς. Τουναντίον έχουμε επισημάνει ότι η πρόθεσή μας είναι οι νόμοι να γίνουν ακόμη αυστηρότεροι διότι μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί ένα σχέδιο συνολικής εξυγίανσης που έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτό το πλαίσιο δεν μας τρομάζει το ενδεχόμενο του Grexit, της αποβολής δηλαδή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη ΦΙΦΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

«Και πρέπει να γνωρίζετε», συνέχισε, «ότι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που θα συνεχίσει να υπάρχει στον ορίζοντα όσο δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων και αρχών οι αρμόδιοι παράγοντες των ΠΑΕ. Και αυτοί είναι και θα συνεχίσουν να είναι υπόλογοι απέναντι στον φίλαθλο κόσμο».