Skip to main content

Κυβέρνηση κατά Παππά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπογράψει ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ

Οι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντούν στην ανακοίνωση του τομεάρχη Οικονομικών για την πώληση των ΕΛΠΕ.

«Η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ήταν συμβατική υποχρέωση της χώρας την οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» απαντούν στην ανακοίνωση του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, με κοινή τους δήλωση ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ο κ. Ν.Παππάς πριν εκδώσει την ανακοίνωσή του θα έπρεπε να είχε συνεννοηθεί με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Τσακαλώτο. Διότι η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ήταν συμβατική υποχρέωση της χώρας την οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά η κοινή δήλωση και συνεχίζει:

«Από τις αλλεπάλληλες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παραθέτουμε την πιο πρόσφατη από την Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας του Ιουνίου 2019 ( 1 μήνα πριν τις εκλογές):

ΕΛΠΕ…“Επετεύχθη συμφωνία με τις ελληνικές αρχές έτσι ώστε το ΤΑΙΠΕΔ να λάβει την τεχνική εντολή και να εξερευνήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές με στόχο να προχωρήσει η συναλλαγή (ιδιωτικοποίηση)”.  

Σε ένα πράγμα σίγουρα διακρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ: στο θράσος και την υποκρισία» καταλήγουν οι υπουργοί.