Skip to main content

Κυβέρνηση και δήμο κατηγορεί η Νοτοπούλου για την αναστολή της σύνδεσης Θεσσαλονίκη-Σμύρνη

Πώς σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κ. Νοτοπούλου την αναστολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης Σμύρνης

Την αναστολή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης Σμύρνης σχολίασε σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την έλλειψη σοβαρού και συνεκτικού σχεδίου, την προχειρότητα και την αποσπασματικότητα με τις οποίες γίνονται οι κυβερνητικές επιλογές», σημειώνει η κ. Νοτοπούλου.

Όπως υπογραμμίζει, «κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ενδιαφέρονται για την επικοινωνιακή εκμετάλλευση των αναγκαίων πολιτικών για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και όχι για την ουσία και τη μακροπρόθεσμη προοπτική της πόλης και της ευρύτερης περιοχής».

«Αντί για μόνιμες και σταθερές αναπτυξιακές πολιτικές, επιδίδονται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα για τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης Σμύρνης μπορεί να αποδώσει πολλαπλά οφέλη μακροπρόθεσμα, αν συνοδευτεί με ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης οικονομικών, εμπορικών , πολιτιστικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των δύο πόλεων. Τέτοιο σχέδιο δυστυχώς δε διαθέτει ούτε η κυβέρνηση, ούτε η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς οι μέρες και των δύο σύντομα τελειώνουν», καταλήγει.