Skip to main content

Ποια τρία μεγάλα projects ετοιμάζεται να κλείσει η κυβέρνηση

Μεγάλα ανοικτά επιχειρηματικά κι επενδυτικά μέτωπα, ακόμα και τα πιο σύνθετα από αυτά, θα αρχίσουν να παίρνουν τον δρόμο τους.

Αργά αλλά σταθερά μεγάλα ανοικτά επιχειρηματικά κι επενδυτικά μέτωπα θα αρχίσουν να παίρνουν τον δρόμο τους. Ακόμα και τα πιο σύνθετα από αυτά, που έως πρόσφατα θεωρούνταν σχεδόν άλυτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα;

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας, πάντα σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, κατέληξαν στην επικρατέστερη λύση για το πρόβλημα της ΔΕΗ. Μαθαίνουμε δηλαδή ότι προκρίνεται τελικώς η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Επιχείρησης, για να λυθούν, τουλάχιστον τα πιο άμεσα κι ανελαστικά προβλήματα της. ΟΙ επαΐοντες υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση» καθώς η μία μετά την άλλη οι εναλλακτικές διαγράφονται. Πάντως, οι πληροφορίες επιμένουν ότι εξακολουθεί να  αναζητείται με αγωνία κάποιος Έλληνας ή ξένος ενδιαφερόμενος για να αγοράσει οτιδήποτε από τη ΔΕΗ, αλλά δεν εμφανίζεται κανείς. Και ούτε πρόκειται να εμφανιστεί, λένε όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Σε καλό δρόμο, βρίσκεται επίσης και το project της επένδυσης του Ελληνικού. Οι πληροφορίες έλεγαν εδώ και καιρό ότι στον όμιλο Λάτση θα προχωρήσουν σε γενναία αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την συγκεκριμένη επένδυση. Κι ότι αν χρειασθεί θα καλύψουν τα όποια χρηματοδοτικά κενά του project. Οι πληροφορίες λοιπόν λένε ότι ήδη, προχωρούν.

Τέλος σε ό,τι αφορά στην αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα γίνει τελικώς μέσω της δημόσιας προσφοράς του πακέτου 20% των μετοχών της εταιρίας που κατέχει το δημόσιο. Κι έτσι άλλη μια επένδυση παίρνει το δρόμο της.