Skip to main content

Κυβερνητικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη, χωρίς... άρωμα εκλογών

Τελιγιορίδου, Αχτσιόγλου (δις) και Βούτσης στη Θεσσαλονίκη για τη «διάδοση» του κυβερνητικού έργου. Ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξορμήσεις κεντρικών κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα, για την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής και τη διάχυση των αποτελεσμάτων του κυβερνητικού έργου σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες συνεχίζεται αυτή την περίοδο στη Θεσσαλονίκη.

Δυο ανοιχτές εκδηλώσεις τις επόμενες μέρες σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης, με κεντρικές ομιλήτριες στην πρώτη περίπτωση την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και στη δεύτερη την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου είναι οι πρώτες, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες εντός του Μαρτίου.

«Πρόκειται για ανοιχτές κεντρικές πολιτικές εκδηλώσεις, για ενημέρωση του κόσμου για το κυβερνητικό έργο και για να έρθουν σε επαφή με τους πολίτες τα στελέχη της κυβέρνησης. Κατά περιόδους ο κομματικός μηχανισμός διοργανώνει σποραδικά τέτοιες εκδηλώσεις», τονίζει στη Voria.gr ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δουίτσης.

Οι εκδηλώσεις αυτές σε καμιά περίπτωση δεν συνιστούν προεκλογικές περιοδείες και δε συνδυάζονται με το ενδεχόμενο προκήρυξης βουλευτικών εκλογών. Σε αυτό, τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφή. Σε σχετική ερώτηση ο κ. Δουίτσης ήταν απολύτως ξεκάθαρος: «Δε βλέπουμε εθνικές εκλογές. Δε μας απασχολεί και δεν έχουμε καν νύξη ή κάποιο... νεύμα από τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό. Αν θέλουν κάποιοι να εντάξουν κάπου αυτές τις εκδηλώσεις, σε ένα γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, εγώ μπορώ να βεβαιώσω ότι το μεγάλο κομμάτι των κομματικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη ασχολείται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και από το Σαββατοκύριακο, όταν συνεδριάσει για τη διακήρυξη των ευρωεκλογών η Κεντρική Επιτροπή θα μπούμε και σε τροχιά ευρωεκλογών. Οπότε, οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο πληροφόρησης του κόσμου για το κυβερνητικό έργο», επισήμανε ο κ. Δουίτσης.

Η πρώτη εκδήλωση, με κεντρική ομιλήτρια την κ. Τελιγιορίδου, προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 1η Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο πρώην δημαρχείο Χαλάστρας, με θέμα «Προβλήματα και Προοπτικές στον Πρωτογενή Τομέα».

Η δεύτερη εκδήλωση, με κεντρική ομιλήτρια την κ. Αχτσιόγλου, προγραμματίστηκε για την επόμενη Τρίτη 5 Μαρτίου, στις 19.00', στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), με θέμα «Τα Εργασιακά Δικαιώματα στη Νέα Εποχή».

Η κ. Αχτσιόγλου θα είναι κεντρική ομιλήτρια με το ίδιο θέμα, που διοργανώνεται στη Β' Θεσσαλονίκης, στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ενώ η Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, οργανώνει και μια κεντρική μεγάλη πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για τη συνταγματική αναθεώρηση στο τέλος Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου.

Τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης βλέπουν πλέον βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο ως πιθανότερο σενάριο, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει την ατζέντα της και τα αποτελέσματα του έργου της να μη μείνουν στη νομοθέτηση μείζονων παρεμβάσεων, αλλά να φτάσουν και να αφομοιωθούν από τους πολίτες.

Με συνταγματική αναθεώρηση, ρύθμιση των εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και στεγαστικά (επιδότηση ενοικίου, ρύθμιση κόκκινων δανείων) να είναι μπροστά, ο χρόνος μέχρι τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές δεν είναι αρκετός για να φτάσουν τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών στον πολίτη, πόσω μάλλον να αντιληφθεί τα οφέλη που προοιωνίζονται οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Στη βάση αυτής της λογικής, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας και βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο.