Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021
x

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΑΠΘ: ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (VIDEO)

Κυβερνητική πηγή προανήγγειλε αλλαγή πλεύσης στην πολιτική αντιμετώπισης των πάρτι - Γιατί δεν έγινε μέχρι τώρα επέμβαση.

Αλλαγή πλεύσης στην πολιτική αντιμετώπισης των κορωνοπάρτι, που πληθαίνουν και απειλούν τη δημόσια υγεία με νέα διάδοση της πανδημίας, προανήγγειλε κορυφαία πηγή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Σε ερώτηση γιατί δεν επενέβη η αστυνομία στα διαδοχικά κορωνοπάρτι στο ΑΠΘ και ενώ έχουν προηγηθεί 3 εισαγγελικές παραγγελίες για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, η απάντηση, που δόθηκε ήταν η εξής:

«Ήμασταν εκεί. Κάνουμε συνεχείς ελέγχους εξωτερικά και περιμετρικά. Το Αριστοτέλειο έχει 37 εισόδους. Ελέγχουμε αυτοκίνητα, σταματάμε αυτά με τα ηχοσυστήματα αλλά δεν θα μπορούσαμε εάν επέμβουμε με 3.000 άτομα θα έπεφταν χημικά, θα είχαμε συμπλοκές, τραυματισμούς και θα γινόταν κόλαση. Η αστυνομία είναι παρούσα, κάνει συνεχείς ελέγχους και προληπτικά και κατασταλτικά».

Διαβάστε ακόμη: Νέα παρέμβαση εισαγγελέα για τα πάρτι στο ΑΠΘ - Θα αναζητηθούν οι διοργανωτές

Στο ερώτημα γιατί η αστυνομία δεν επενέβη στο κορωνοπάρτι στην Πάτρα και αν θα συνεχίσει να είναι θεατής σε επικίνδυνες για την δημοσία υγεία εκδηλώσεις, η κορυφαία πηγή του ΥΠΡΟΠΟ, απάντησε: «Κάποια στιγμή θα γίνει και επέμβαση. Πλησιάζει αυτή η στιγμή». Μάλιστα σε περαιτέρω ερώτημα αν αυτό γίνει την άλλη Παρασκευή ή το άλλο Σάββατο η ίδια πηγή σχολίασε πως «μπορεί και πιο γρήγορα. Μπορεί και απόψε αν χρειαστεί. Έχουμε ήδη παρέμβει προληπτικά και κατασταλτικά σε πλατείες της Αθήνας όπως στο Περιστέρι και την πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ