Skip to main content

«Κιβωτός του Κόσμου» - π. Αντώνιος: Είναι όλα ανυπόστατα ψεύδη, είμαι αγανακτισμένος (vid)

«Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι λάθος», λέει - «Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τις καταγγελίες αναφορικά με την «Κιβωτό του Κόσμου» για σεξουαλική κακοποίηση και ξυλοδαρμούς παιδιών.

Διαβάστε ακόμη: Οι τρεις καταθέσεις που καίνε υψηλόβαθμο της «Κιβωτού» - Ο εισαγγελέας καλεί νέους μάρτυρες

Ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. «Είμαστε λυπημένοι και στενοχωρημένοι για όλο αυτό το μεγάλο κύμα καταγγελιών. Έχουμε κάνει την έρευνά μας και όσα καταγγέλλονται είναι ανυπόστατα ψεύδη. Είμαι αγανακτισμένος. Έχω ακούσει για σκληρή εργασία, όταν μιλάμε για θεραπευτικά προγράμματα σε αγροκτήματα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά ήταν έγκλειστα», υπογράμμισε. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η «Κιβωτός» δεν γνώριζε τίποτα για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. «Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Ξαφνικά ένα έργο 25 ετών κατηγορείται από τον καθένα χωρίς αποδείξεις και έλεγχο» είπε και ζήτησε σεβασμό, καθώς στην «Κιβωτό του Κόσμου» ζουν πολλά παιδιά.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα δύσκολα παιδιά που έρχονται σε μας» σημείωσε ο πατέρας Αντώνιος. «Μιλούν πολλοί για πράγματα που δεν γνωρίζουν, ενώ εμείς έχουμε εμπειρία» πρόσθεσε. Σε ερώτηση γιατί τα παιδιά δεν μίλησαν στον ίδιο αλλά στις Αρχές, απάντησε ότι έχει πολύ καλή σχέση με όλα τα παιδιά. «Πολλές φορές είμαι ο κυματοθραύστης», ανέφερε ακόμη ο πατέρας Αντώνιος.

Παράλληλα τόνισε ότι υπήρχαν συγκρούσεις με τα παιδιά καθώς δεν επιτρόπονται παραβατικές συμπεριφορές. «Πολλές φορές μπορεί να συγκρουστούμε με παιδιά, γιατί δεν θα επιτρέψουμε παραβατικές συμπεριφορές. Αυτό είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε», υπογράμμισε.

«Έχω δώσει τη ζωή μου. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι λάθος. Έχω δώσει ό,τι έχω και δεν έχω. Δεν έχουμε κάνει ποτέ διακοπές, για να είμαι πάντα πάνω από αυτά τα παιδιά» πρόσθεσε.

Τι λέει η πρεσβυτέρα

Η πρεσβυτέρα από πλευράς της τόνισε ότι πιστεύει ότι υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα. «Βάλλεται ένας ολόκληρος οργανισμός. Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού», είπε. Εκτίμησε δε ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν επιτρέπεται η παραβατική συμπεριφορά στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Αν η αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας "πληρώνεται" με καταγγελίες, δεν το καταλαβαίνω», αναφέρε και είπε ότι δεν μπορούν να απολογηθούν στην «Κιβωτό» για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί. Καταληκτικά τόνισε ότι όλη αυτή η ιστορία τούς έχει προκαλέσει «μεγάλο κακό» ενώ από την πλευρά του ο πατέρας Αντώνιος ευχήθηκε «να μην υπάρξει άλλος άνθρωπος να βρεθεί σε αυτή τη θέση».