Skip to main content

«Κιβωτός»: Με κλείδωσαν στο κλουβί και μου έδιναν χαλασμένο φαγητό, καταγγέλλει 8χρονος

Ένα οκτάχρονο αγόρι αναφέρει πως υπέστη κακοποίηση στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο - Τι καταγγέλλει η μητέρα του.

Για την κακοποίηση που φέρεται υπέστη στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο μίλησε ένα οκτάχρονο παιδί.

Ο οκτάχρονος μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε πώς μια κυρία από τη δομή τον έστειλε στο «κλουβί για τα παπαγαλάκια» λέγοντας του ότι «η συμπεριφορά σου είναι για το κλουβί».

Σύμφωνα με το παιδί, η ίδια γυναίκα όταν έκανε κάτι που εκείνη δεν ενέκρινε «με γρατζούναγε στην πλάτη». Όπως καταγγέλλει, δε, μια άλλη φορά το είχαν κλείσει σε ένα δωμάτιο για ώρες και τελικά τον απελευθέρωσαν άλλα παιδιά στη δομή της Κιβωτού και όχι οι παιδαγωγοί.

Το οκτάχρονο αγόρι περιγράφει, επίσης, πώς το υποχρεώναν να φάει φαγητό που δεν ήθελε: «Μου έβαζαν το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Χαλασμένο. Μου το έβαζαν κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα μέχρι να το φάω. Με το που με είδε η μαμά στο επισκεπτήριο, ήμουν κόκαλα και πέτσα κανονικότατα. Φαινόντουσαν τα κόκαλα μου».

Αναλυτικά όσα ανέφερε το παιδί:

Οκτάχρονος: «Μια φορά με είχανε βγάλει, ήταν βράδυ. Έκανα χαζομάρες και η κυρία με έβαλε μέσα στο κλουβί και μετά μου είπε ότι «η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί». Γι’ αυτό με έβαλε εκεί μέσα. Ναι, το πράσινο (ενν. κλουβί) που ήταν για τα παπαγαλάκια.

Δημοσιογράφος: Πόση ώρα σε είχε εκεί μέσα κλειδωμένο;

Οκτάχρονος: Πολύ...

Δημοσιογράφος: Σε είχαν χτυπήσει εσένα;

Οκτάχρονος: Αυτή η κυρία, ναι, πολύ. Με γρατζούναγε στη πλάτη. Όταν έκανα κάτι κακό, με γρατζούναγε... (Ενν. Άλλη φορά) με είχε βάλει σε ένα δωμάτιο μικρό κλειδωμένο και ένα παιδί που το λέγανε **** και **** , ο **** κι ο **** με βγάλανε. 3 ώρες και μετά ήρθε, επειδή φώναζα, φώναζα.. Πέρασε μια ώρα, δυο ώρες, τρεις ώρεςκαι με άκουσε ο **** μόνο. Ήταν 17 στα 18.

Δημοσιογράφος: Σε βγάλανε δηλαδή αλλά παιδιά, όχι αυτοί που έπρεπε;

Οκτάχρονος: Ναι, ναι. Παιδιά όχι παιδαγωγοί.

Δημοσιογράφος: Ήσασταν μαζί με τα αδέρφια ή σας είχανε χωρίσει;

Είχε χωριστεί η **** μόνη της και τον **** με εμένα μαζί.

Δημοσιογράφος: Είχανε χτυπήσει και τον αδερφό σου; 

Οκτάχρονος: Ναι, πρόσωπο, μπουνιές... Κι ένας άλλος φίλος μου είχε παίξει μπουνιές με τον κύριο **** ( σημ: αναφέρεται σε εργαζομενο της δομης). Ένα παιδί το είχανε πετάξει κάτω με δύναμη στο κρεβάτι. Ήταν στο πάνω κρεβάτι, εγώ δεν ήθελα να κατέβω κάτω και αυτή η κυρία με τράβηξε από το πόδι και έπεσα κάτω μπρούμυτα και είχα καρούμπαλο.

(Ενν. άλλη φορά) Δεν μπορούσα να φάω το φαγητό μου και μου το βάζανε κάθε μέρα. Μου βάζανε το ίδιο φαγητό κάθε μέρα. Χαλασμένο. Μου το βάζανε κάθε μέρα, κάθε μέρα, κάθε μέρα μέχρι να το φάω. Με το που με είδε η μαμά στο επισκεπτήριο, ήμουν κόκαλα και πέτσα κανονικότατα. Φαινόντουσαν τα κόκαλα μου.

Δημοσιογράφος: Εσύ μπορούσες να μιλήσεις με τη μαμά σου να της τα πεις αυτά; 

Οκτάχρονος:Δεν μπορούσα. Έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο η μαμά και της το κλείνανε.

Δημοσιογράφος: Μετά από πόσο καιρό από τότε που σας χτύπησαν κατάφερες να το πεις της μαμάς;

Οκτάχρονος: Μετά από πάρα πολύ καιρό. Πάνω από βδομάδα».

 

Η μητέρα του 8χρονου στο protothema.gr

«Και τα τρία παιδιά μου έχουν κακοποιηθεί απο κοινωνικούς λειτουργούς και παιδαγωγούς της Κιβωτού. Έφτασα στο σημείο να κάνω δύο μηνύσεις προς την Κιβωτό γιατί είχαν κακοποιήσει τους δύο γιους μου και δεν με άφηναν να δω τα παιδιά μου. Μου έλεγε ο ένας γιος «μαμά, φοβάμαι. Βγάζω αίμα από το κεφάλι, με χτύπησαν» .Το εξέτασε και ιατροδικαστής και επιβεβαίωσε τα χτυπήματα» λέει η μητέρα στο protothema.gr.

«Μετά πήραν τους δυο γιους μου και τους πήγαν σε δομή στο Βόλο . Εκεί ξεκίνησε άλλο μαρτύριο . Ο δεύτερος γιος μου είναι τρομοκρατημένος και φοβισμένος και τον πηγαίνω σε ψυχολόγους για να ξεπεράσει τους φόβους του κι όλα αυτά που έχει ζήσει μέσα στην κιβωτό . Το έβαζαν μέσα στο κλουβί νηστικό και του έλεγαν ότι η συμπεριφορά σου είναι για κλουβί. Τον έβαζαν τιμωρία σε ένα κλουβί για ζώα, αν είναι δυνατόν. Μου λέει, ότι "μαμά, με χτυπούσαν", υπήρχε μια παιδαγωγός που τον χτυπούσε, τον έκλεινε στο κλουβί και κανένας δεν βοηθούσε το παιδί μου. Κι όταν εγώ συνάντησα το παιδί μου και είδα τις μώλωπες στο σώμα του, μου είπε "μαμά, με έχουν χτυπήσει αλλά φοβάμαι να μιλήσω γιατί εσύ θα φύγεις πάλι κι εγώ θα μείνω εδώ μόνος μου". Στη δομή στον Κολωνό είχα την κόρη μου και με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν πως επειδή έχουν πολλά παιδιά , να πάω να πάρω την κόρη μου διαφορετικά θα τη δώσουν για υιοθεσία. Με απειλούσαν ότι θα χασω το παιδί μου.Έχω περάσει πολύ δύσκολα με αυτούς και πρέπει να τιμωρηθούν όπως τιμωρούσαν τα παιδιά μας» καταλήγει.