Skip to main content

ΚΚΕ - Θεσσαλονίκη: Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Το ΚΚΕ ζητεί να μην επιβληθούν τα πρόστιμα στους διαδηλωτές, λέγοντας πως η αστυνομία δεν πήρε «κανένα μέτρο κατά της διασποράς» σε όσους προσήγαγαν.

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες από τις χθεσινές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και να μην επιβληθούν τα πρόστιμα στους διαδηλωτές απαιτεί το ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως η αστυνομία «δεν πήρε κανένα μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε όσους προσήγαγαν».

«Καταγγέλλουμε το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής που είδαμε χθες και στη πόλη της Θεσσαλονίκης» σημειώνει το ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση είπε ότι απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού, την ίδια ώρα όμως είχε συνωστισμένους εκατοντάδες αστυνομικούς γύρω από το ΑΠΘ και το Αμερικάνικο προξενείο. Περικύκλωσε τους διαδηλωτές στην μεσημεριανή διαδήλωση έξω από το αμερικάνικο προξενείο. Προχώρησε σε 6 συλλήψεις, 28 προσαγωγές και 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ. Δεν πήρε κανένα μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε όσους προσήγαγαν».

»Η χθεσινή μέρα απέδειξε ότι η κυβέρνηση στόχευε από την μία να καλύψει τις ευθύνες για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους όπως συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη όπου έχουν καλυφθεί  σχεδόν όλες οι ΜΕΘ και από την άλλη να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου».

«Απαιτούμε τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να μην επιβληθούν τα πρόστιμα στους διαδηλωτές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε σχετικά: Πολυτεχνείο: Στον εισαγγελέα σήμερα οι έξι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη