Skip to main content

ΚΚΕ: Απαράδεκτο το Κόδρα να γίνεται αντικείμενο παζαριού

Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες και στη διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς γιατί δεν διεκδίκησε την απαιτούμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την αντίδραση του ΚΚΕ έφερε η εξέλιξη με το στρατόπεδο Κόδρα, ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ με την οποία δικαιώνονται στην προσφυγή τους οι αξιωματικοί και ο συνεταιρισμός τους «Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος» (ΑΟΟΑ), στον οποίο καταλογίζεται ενιαία έκταση 20,5 στρεμμάτων εντός του πρώην στρατοπέδου.

«Τόσο η προηγούμενη, όσο και η νυν Δημοτική αρχή, που κόμπαζαν για την παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου στον Δήμο, έχουν ευθύνη, για το ότι δεν έχουν διεκδικήσει την αναγκαία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αποτέλεσμα: αυτός ο σημαντικός πνεύμονας πρασίνου για την Ανατολική Θεσσαλονίκη να ρημάζει, αφού τον αντιμετωπίζουν ως «φιλέτο» για επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε αντίθεση με τις ανάγκες του λαού της περιοχής. Και βέβαια τα όποια «συμφέροντα» έχουν το βλέμμα στραμμένο στο Παλατάκι και στην πλαζ για την οποία μάλιστα ζητούν ενοίκιο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα προσθέτει ότι «αυτή η απόφαση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Προηγήθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα. Οι κομμουνιστές εκλεγμένοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση» ανέδειξαν ότι είναι απαράδεκτο η κυριότητα του πρώην στρατοπέδου Κόδρα να γίνεται αντικείμενο «παζαριού» μεταξύ διαφορετικών κρατικών θεσμών με επιδίωξη ο καθένας να επωφεληθεί και σε κάτι. Ένα «παζάρι» που παίρνει χαρακτηριστικά μοιρασιάς της λείας των χώρων εντός του στρατοπέδου, πάντα συνοδευόμενα με τα "μεγάλα λόγια προσέλκυσης τουρισμού και οικονομικής ανάπτυξης"».