Skip to main content

ΚΚΕ: Αποκαλυπτήρια μνημείου στη Μακρόνησο-Ομιλία Κουτσούμπα

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στη Μακρόνησο, στις 7.00 μμ. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για την αποκάλυψη μνημείου στη Μακρόνησο, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς όλους όσοι εξορίστηκαν, βασανίστηκαν ή άφησαν τη ζωή τους στο μαρτυρικό νησί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στη Μακρόνησο, στις 7.00 μμ. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τα έργα του Θάνου Μικρούτσικου «Καντάτα για τη Μακρόνησο» σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου και «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόβσκη». Θα τραγουδήσουν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης. Η ενορχήστρωση είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου.

Το μνημείο φιλοτέχνησε ο γλύπτης και αναπληρωτής καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μάρκος Γεωργιλάκης, ύστερα από ανοιχτό πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΚΕ. Η γλυπτική σύνθεση περιλαμβάνει πέντε ανθρώπινες μορφές- σκιές, που ξεπροβάλλουν από τη γη της Μακρονήσου.

Η συμμετοχή θα είναι περιορισμένη και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.