Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΚΕ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA - ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Το ΚΚΕ τονίζει πώς αναρτήσεις ειδησεογραφικού περιεχομένου με επίκεντρο τον Κουφοντίνα κατεβαίνουν από το FB - «Μπαράζ λογοκρισίας» καταγγέλλει.

«Τα τελευταία 24ωρα, με επίκεντρο την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα, το Facebook "παγώνει" λογαριασμούς, λογοκρίνει αναρτήσεις χρηστών, ακόμα και αναρτήσεις ειδησεογραφικού περιεχομένου, όπως φωτορεπορτάζ από κινητοποιήσεις, με την αιτιολογία ότι αυτές οι αναρτήσεις "παραβιάζουν τους όρους σε ό,τι αφορά τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις"»,αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Αυτό το μπαράζ λογοκρισίας έρχεται να προστεθεί σε άλλα παρόμοια περιστατικά και κυρίως στο αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο φίμωσης, που διαμορφώνουν ευρωενωσιακές οδηγίες και νόμοι των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως ο πρόσφατος νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ, που αφορά την εφαρμογή λογοκρισίας για αναρτήσεις στο διαδίκτυο και τα social media, μέσα από διατυπώσεις και έννοιες "λάστιχο". Είναι το ίδιο πλαίσιο που σε άλλες χώρες έχει οδηγήσει ακόμη και σε φυλάκιση καλλιτεχνών για το περιεχόμενο του έργου τους».

«Αυτές οι εξελίξεις», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, «διαψεύδουν τις μεγαλοστομίες περί «ελευθερίας των social media» και επιβεβαιώνουν ότι τα social media είναι πολυπλόκαμοι μηχανισμοί κι ανήκουν σε επιχειρηματικούς κολοσσούς, που καθορίζουν το περιεχόμενό τους, ειδικά για κρίσιμα ζητήματα, με βάση τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των ιδιοκτητών τους». «Τελικός αποδέκτης αυτού του πλαισίου και των πρακτικών είναι το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση και η δράση του οργανωμένου εργατικού-λαϊκού κινήματος», καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ