Skip to main content

KKE: Έγινε εναλλαγή κυβέρνησης και όχι πολιτικής

Για εναλλαγή κυβέρνησης και όχι αλλαγή πολιτικής υπέρ του εργαζόμενου λαού,κάνει λόγο το ΚΚΕ μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με θέμα την πρώτη συζήτηση για τα εκλογικ
Για εναλλαγή κυβέρνησης και όχι αλλαγή πολιτικής υπέρ του εργαζόμενου λαού,κάνει λόγο το ΚΚΕ μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με θέμα την πρώτη συζήτηση για τα εκλογικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ακόμη πως «τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα απέσυραν την εμπιστοσύνη τους από τη ΝΔ και συνέβαλαν μέσω των μηχανισμών και των στηριγμάτων τους στο ΄΄φούσκωμα΄΄ της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας ότι αυτό διαθέτει μεγαλύτερη δυνατότητα να κάμψει το εργατικό, το λαϊκό κίνημα, σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και σε μια περίοδο που οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις στην περιοχή».

Στα συμπεράσματα της ΚΕ τονίζεται επίσης πως «το άθροισμα των ψήφων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε συνδυασμό με την εκλογική δύναμη που καταγράφηκε στο ΚΚΕ, δεν απεικονίζει τις θετικές διεργασίες που έχουν γίνει στη λαϊκή συνείδηση, την εκτίμηση, δηλαδή, ότι ανάμεσα στα δύο αστικά κόμματα δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές».

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, υπογραμμίζεται ότι το εκλογικό αποτέλεσμα «είναι αναντίστοιχο, κατώτερο προς το κύρος και την επιρροή που έχει κατακτήσει με την πολιτική του δράση και το ρόλο του στην ανάπτυξη των αγώνων που έγιναν, χωρίς τους οποίους οι εξελίξεις θα ήταν δυσμενέστερες».

Όπως αναφέρεται «παρά το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν κατάφερε να ενισχύσει τις δυνάμεις του, επέδειξε αντοχή, κατάφερε να παρεμποδίσει τους σχεδιασμούς να το βγάλουν από την τρίτη θέση, να ασκήσουν ιδεολογική πίεση, να αφαιρέσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής και εκλογικής του επιρροής».

Επικρίνει μάλιστα το ΣΥΡΙΖΑ πως «με την αντιδεξιά ρητορεία του, την υποβαθμισμένη κριτική στο ΠΑΣΟΚ, επέτρεπε την καλλιέργεια της λογικής του μικρότερου κακού και την ελπίδα της κεντροαριστερής συνεργασίας».

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΛΑ.ΟΣ, προσθέτει, παρεμποδίζουν τη λαϊκή συσπείρωση και συμμαχία σε αντιμονοπωλιακή αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση.