Skip to main content

ΚΚΕ: Έγκλημα η μετακίνηση προσωπικού στις επιταγμένες κλινικές της Θεσσαλονίκης

«Με την απόφαση της αυτή η κυβέρνηση προκαλεί ακόμα περισσότερη πίεση στο ΕΣΥ», επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση το ΚΚΕ.

Ως «επόμενη πράξη του εγκληματικού της έργου» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την απόφαση της κυβέρνησης να μετακινήσει προσωπικό από τα νοσοκομεία ώστε να επανδρώσει την κλινική Σαραφιανός στη Θεσσαλονίκη που έχει επιταχθεί στο πλαίσιο του σχεδίου αντιμετώπισης του σφοδρού δεύτερου κύματος πανδημίας στην πόλη.

«Με την απόφαση της αυτή η κυβέρνηση προκαλεί ακόμα περισσότερη πίεση στο ΕΣΥ. Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι υγειονομικοί που περιμένουν να δουλέψουν. Γιατί αντί να τους προσλάβουν ανακυκλώνουν το ελάχιστο προσωπικό που είναι χτυπημένο από την εντατικοποίηση αλλά και από την ίδια την πανδημία;», σημειώνει σε ανακοίνωσή του η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία.

«Υπάρχουν επίσης δεκάδες δομές ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη που και το προσωπικό έχουν και τις υπόλοιπες προδιαγραφές πληρούν για να νοσηλεύσουν ασθενείς. Τις ξέρουν ποιες είναι, γιατί δεν τις επιτάσσουν;», διερωτάται το ΚΚΕ.