Skip to main content

ΚΚΕ για Διαβατά: Να δοθεί τέλος στον εγκλωβισμό των προσφύγων

«Κάποιοι εκμεταλλεύονται σε βάρος των προσφύγων την κατάσταση που τροφοδοτείται από τις άθλιες συνθήκες ζωής σε νησιά και καταυλισμούς» λέει το ΚΚΕ.

Ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής εγκλωβισμου που επέβαλαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει το ΚΚΕ σε σχόλιο του για τις συγκεντρώσεις προσφύγων στη δομή των Διαβατών, αλλά και στον Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα.
    
«Κάποιοι εκμεταλλεύονται σε βάρος των προσφύγων την κατάσταση αυτή που τροφοδοτείται από τις άθλιες συνθήκες ζωής στα νησιά του Αιγαίου και στους καταυλισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο σημείο να διώχνει από τις δομές και τα διαμερίσματα και να πετάει στο δρόμο τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες», επισημαίνει η ανακοίνωση του Περισσού.

Το ΚΚΕ μέσω της ανακοίνωσης του ζητάει να δοθεί τέλος στις πολιτικές εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

«Να σταματήσει η καταστολή σε βάρος τους και να μεταφερθούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους με ευθύνη ΕΕ και κυβέρνησης. Να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες προσωρινής φιλοξενίας για όσο διάστημα παραμείνουν στην Ελλάδα», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.