Skip to main content

ΚΚΕ για Φύσσα: Πέντε χρόνια μετά οι ναζιστές κυκλοφορούν ελεύθεροι

Οι φασιστικές δυνάμεις αποθρασύνονται απ' την αντικομμουνιστική ιδεολογία και την πρακτική της Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το κόμμα.

«Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη - και γι' αυτό, αλλά και για τα άλλα εγκλήματά τους - δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και οι ναζιστές της Χ.Α. κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά το πλήθος των συντριπτικών στοιχείων, που αποδεικνύουν το ναζιστικό - εγκληματικό χαρακτήρα αυτού του μορφώματος» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

«Όλα αυτά τα χρόνια έγινε ακόμη πιο φανερό στο λαό και τη νεολαία ότι τέτοιες φασιστικές αντιδραστικές δυνάμεις, είναι προϊόντα του σάπιου συστήματος, που τους αξιοποιεί με διάφορους τρόπους. Αποθρασύνονται απ' την αντικομμουνιστική ιδεολογία και πρακτική της ΕΕ, στηρίζονται από τμήματα του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικά κέντρα, που δε διστάζουν ακόμη και να στηρίξουν τέτοιες δυνάμεις, για την προώθηση των σχεδιασμών τους (π.χ. Ουκρανία)» επισημαίνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας «πάνω απ' όλα, αυτές οι δυνάμεις αξιοποιούνται απ' το σύστημα, έτσι ώστε η δυσαρέσκεια και η οργή απ' την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, να εγκλωβίζονται στο ρατσισμό και το φασισμό, για να μένει στο απυρόβλητο ο πραγματικός αντίπαλος».

«Γι' αυτό το λόγο 5 χρόνια μετά πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας, όχι μόνο για την απομόνωσή τους, αλλά και για την ανατροπή του συστήματος, που τους γεννά και τους θρέφει» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.