Skip to main content

ΚΚΕ για Ιερό Λόχο: Στην Καλαμαριά δεν χωράνε απόγονοι του Χίτλερ

«Είναι πρόκληση να πατάνε το πόδι τους οι φασίστες στη Καλαμαριά. Σε ένα τόπο που το χώμα του έχει ποτιστεί με μπόλικο αίμα», λέει η ανακοίνωση.

Με μια σκληρή ανακοίνωση η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στην Καλαμαριά καταδικάζει τη διοργάνωση του Φεστιβάλ «Μακεδονικής Υπερηφάνειας» που διοργανώνει η οργάνωση Ιερός Λόχος στην Καλαμαριά την ερχόμενη Κυριακή.

«Είναι πρόκληση να πατάνε το πόδι τους οι φασίστες στη Καλαμαριά. Σε ένα τόπο που το χώμα του έχει ποτιστεί με μπόλικο αίμα, εδώ που έγινε το Μπλόκο της Καλαμαριάς δεν χωράνε οι απόγονοι του Χίτλερ. Καμία ανοχή σε φασιστικές Οργανώσεις τύπου Ιερού Λόχου,  στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής,  και στο σύστημα που τους γεννάει», επισημαίνει το ΚΚΕ.    

«Ο Ιερός λόχος, είναι αυτός, που πρόσφατα πραγματοποίησε τραμπούκικη παρέμβαση σε παράσταση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και είναι οι ίδιοι που έχουν πάρει μέρος σε πορείες κατά των προσφύγων και σε επιθέσεις μαθητών σε σχολεία», προσθέτει η ίδια ανακοίνωση.    

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι πρέπει να αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή της κάθε Δημοτικής αρχής, «και ειδικότερα απέναντι στο λαό της προσφυγομάνας Καλαμαρίας, απέναντι στην ιστορία του λαού και του τόπου μας, απέναντι στη νέα γενιά, να υψώνεται τοίχος απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού. Το ελάχιστο που πρέπει  να κάνει η Δημοτική αρχή, είναι να μη διευκολύνει, με οποιοδήποτε τρόπο τη δράση φασιστικών ομάδων».