Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΚΚΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ:ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα άτομα, που σύμφωνα με το ίδιο, επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ στην πλατεία Ηλιούπολης.

Τα πρόσωπα των ατόμων που, σύμφωνα με το ΚΚΕ, επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ την πλατεία Ηλιούπολης στη δυτική Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Διαβάστε ακόμη: Ηλιούπολη: Μήνυση Στολτίδη για την επίθεση - Εξιτήριο για 3 από τους 4 τραυματίες

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, «το ΚΚΕ δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες ορισμένων από τη φασιστική συμμορία και απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι στη δράση των φασιστικών συμμοριών. Να προστατέψει την ελεύθερη πολιτική δράση, τη δράση του κινήματος από τις επιθέσεις τους. Ο λαός να τους απομονώσει στις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς» και προσθέτει ότι:

«Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση με  αλυσίδες και άλλα δολοφονικά μέσα σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, την ώρα που πραγματοποιούσαν μαζική πολιτική εξόρμηση με το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής προς τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία για τη συσπείρωση και συμπόρευση με ΚΚΕ.  Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία. Τραυμάτισαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή. Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι.  Η δράση τους πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση, να απομονωθεί ο φασισμός».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα δημοσίευσε τις φωτογραφίες χωρίς επεξεργασία. Η επεξεργασία τους έγινε για λόγους που σχετίζονται με το τεκμήριο αθωώτητας.

Δείτε σχετικά:

 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ