Skip to main content

ΚΚΕ: Οι ασθενείς δεν είναι χαρτόκουτα για να τους βάλουμε κάπου όπως-όπως

«Η έξαρση της πανδημίας δεν αντιμετωπίζεται με εθελούσιες παραχωρήσεις αλλά με επίταξη ιδιωτικών κλινικών», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Η έξαρση της πανδημίας και η κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας δεν αντιμετωπίζεται με τις "εθελούσιες" παραχωρήσεις 2 ιδιωτικών κλινικών, αλλά με επίταξη ιδιωτικών κλινικών που διαθέτουν τις αναγκαίες υποδομές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ασθενείς δεν είναι χαρτόκουτα για να τους βάλουμε κάπου όπως- όπως. Τώρα η κυβέρνηση να επιτάξει τα 5 μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Αττική και να τα εντάξει στην εφημερία για covid και μη-covid περιστατικά, για τα οποία έχει σχεδόν κηρυχθεί "παύση θεραπειών"» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις εθελούσιες παραχωρήσεις ιδιωτικών κλινικών».

«Η κυβέρνηση απλά επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι αντιμετωπίζει την προστασία της δημόσια υγείας ως περιττό "κόστος", ότι δε θέλει να θίξει στο ελάχιστο τους μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας που εν μέσω πανδημίας κάνουν "χρυσές δουλειές" και ότι εναποθέτει τα πάντα στην ατομική ευθύνη και τα όποια "μπαλώματα"» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.