Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΚΕ: Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

«Η άσκηση Ηνίοχος είναι πρόβα πολεμικής σύγκρουσης και καμιά σχέση δεν έχει με την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», τονίζει το ΚΚΕ.

«Η πολυεθνική άσκηση 'Ηνίοχος' για την οποία ο πρωθυπουργός καυχιέται ότι 'είναι η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην περιοχή της Αν. Μεσογείου', είναι πραγματική 'πρόβα πολεμικής σύγκρουσης' και καμιά σχέση δεν έχει με την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη άσκηση εξυπηρετεί τη μεγάλη συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή για τους επιχειρησιακούς - πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απέναντι στην παρουσία της Ρωσίας και της Κίνας, είναι απόδειξη ότι η χώρα μας είναι 'χωμένη ως το λαιμό' στους ανταγωνισμούς, για το ποια μονοπώλια ποιων χωρών θα βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής.

Τα όσα προκλητικά επικαλείται ο πρωθυπουργός ότι 'η Ελλάδα αποτελεί θεμέλιο σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή' καταρρίπτονται μπροστά στην 'Ελλάδα - απέραντο πεδίο δοκιμής πολεμικών σχεδίων και ξένων στρατιωτικών βάσεων', η οποία είναι δημιούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για την 'αναπτυσσόμενη αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ προμηνύουν νέες επικίνδυνες εξελίξεις» προσθέτει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του, και υπογραμμίζει καταλήγοντσς:

«Η ειρήνη, η ασφάλεια και η ευημερία για το λαό μας δεν περνάει μέσα από τις συνεργασίες της ελληνικής αστικής τάξης, αλλά μέσα από την πάλη του για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, για να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις, να μη δημιουργηθεί καμία νέα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση και υποδομή, για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ