Skip to main content

ΚΚΕ: Με 800 ευρώ αμείβονται ο Κουτσούμπας και οι βουλευτές του κόμματος

Το σύνολο των αποδοχών του Δημήτρη Κουτσούμπα -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος - Ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα αμείβεται ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όπως και όλοι οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Διαβάστε ακόμη: Αυτά είναι τα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών αρχηγών

Το σύνολο των αποδοχών του Δημήτρη Κουτσούμπα -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ, σημειώνεται σχετικά.

«Το γεγονός ότι το ύψος των βουλευτικών αποδοχών του Δ. Κουτσούμπα εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με άλλων πολιτικών αρχηγών, οφείλεται στο ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο "Πόθεν Έσχες" όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) κλπ -φορολογητέες και μη- κάτι το οποίο είναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης Πόθεν Έσχες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ενώ τονίζει ότι «η επανάληψη αυτού του φαινομένου, δηλαδή του διαφορετικού τρόπου δήλωσης των εισοδημάτων των βουλευτών, γεννά εύλογα ερωτηματικά, γι' αυτό και η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποτυπώνονται ενιαία όλες οι αποδοχές των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών».