Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΚΕ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ Η «EFOOD», ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η επιχείρηση-πλατφόρμα e-food, που, με την απειλή της απόλυσης, μετατρέπει τους διανομείς σε συνεργάτες-freelancer».

«Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη, οι μεγάλες επιχειρήσεις σπεύδουν να εφαρμόσουν τις διατάξεις του. Πρόσφατο κρούσμα η επιχείρηση-πλατφόρμα "e-food", που, με την απειλή της απόλυσης, μετατρέπει τους διανομείς σε "συνεργάτες-freelancer", τσακίζοντας ακόμα περισσότερο μισθούς, εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα, ωράρια, μέτρα προστασίας» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε ακόμη: H efood βάζει μπλοκάκια στους ντελιβεράδες - Σφοδρές αντιδράσεις

«Καθημερινά αποδεικνύεται ο εκτρωματικός χαρακτήρας του νόμου Χατζηδάκη, αλλά και η απάτη του υπουργού, ότι δήθεν θα έλυνε τα προβλήματα των διανομέων» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις στην επιχείρηση-πλατφόρμα "e-food"» και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Ένας δρόμος υπάρχει. Ο ενωτικός, μαζικός αγώνας των εργαζομένων, μέσα απ' τα συνδικάτα τους, για να μείνει αυτό το έκτρωμα στα χαρτιά και να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ