Skip to main content

ΚΚΕ: Μετατρέπουν το λιμάνι σε βάση υποδοχής εξοπλισμού των ΗΠΑ

Η παράταξη τονίζει πως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας, κατηγορώντας την ότι μετατρέπει τη χώρα «σε μία μεγάλη βάση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με τα "πήγαινε-έλα" των αμερικανικών ελικοπτέρων και άλλου εξοπλισμού μέσα στις εγκαταστάσεις του λιμανιού».

Η παράταξη τονίζει πως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούν να εγγυηθούν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και πως αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης. Παράλληλα καλεί όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης να καταδικάσουν «τη μετατροπή του Λιμανιού σε νέο ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μέρες 1999 θυμίζει αυτές τις μέρες το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τα «πήγαινε-έλα» των αμερικανικών ελικοπτέρων και άλλου εξοπλισμού μέσα στις εγκαταστάσεις του λιμανιού.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πήρε το παράσημο του «γεωπολιτικού μεντεσέ» και του «καλύτερου προτιμώμενου εταίρου»  από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ιδρώνει καθημερινά για να αποδείξει ότι το αξίζει.

Και αξίζει ακόμα περισσότερη επιβράβευση:

Σαν το καλύτερο βαποράκι των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Επιβεβαιώνεται μέσα από αυτές τις κινήσεις, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων,  μετατρέπουν τη χώρα μας σε μία μεγάλη βάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ , σε ένα ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων. Με δική τους ευθύνη εμπλέκουν την χώρα μας και τον λαό της ακόμα βαθύτερα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς  των Αμερικανονατοϊκών εταίρων τους, φυλακίζουν και άλλους λαούς στο μαντρί του ΝΑΤΟ.

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ανάγκη που υπάρχει για την προστασία της ασφάλειας του ελληνικού λαού και των συνόρων της χώρας; Η πείρα αποδεικνύει ότι ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αντίθετα, αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης, θερμών πολεμικών επεισοδίων.

Την «σταθερότητα» και την «ασφάλεια» του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ την έχουν νιώσει στο πετσί τους καλά οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Συρίας, του Ιρακ, του Αφγανιστάν και της Λιβύης.

Οι ανταγωνισμοί που συνεχώς μεγαλώνουν ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν μπορεί παρά να δημιουργούν ανησυχία στο λαό και τη νεολαία της χώρας μας.

Γι' αυτό και χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός, απ' το λαό και τη νεολαία. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα . Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να μην μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε χώρος επισκευής και προετοιμασίας ελικοπτέρων.  Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Η Κομματική Οργάνωση Κ. Μακεδονίας καλεί όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και συνεργαζόμενους, σε ετοιμότητα και εγρήγορση για την υπεράσπισης της ειρήνης, της κυριαρχίας, των δικαιωμάτων και της ευημερίας του ελληνικού λαού.

Καλούμε όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης να καταδικάσουν την μετατροπή του Λιμανιού σε νέο ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών.