Skip to main content

ΚΚΕ: Προκαλεί η απόφαση για τον δολοφόνο του Γρηγορόπουλου

«Εντύπωση δημιουργεί η αναγνώριση στον συγκεκριμένο δολοφόνο του ελαφρυντικού του προηγούμενου σύννομου βίου» σημειώνει ο Περισσός.

Την ποινή κάθειρξης 13 ετών στον Επαμεινώνδα Κορκονέα για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (δείτε εδώ) σχολιάζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

«Προκαλεί δικαιολογημένα το αίσθημα δικαίου του λαού και της νεολαίας η σημερινή απόφαση του Εφετείου Λαμίας, η οποία "έριξε στα μαλακά" τον εν ψυχρώ δολοφόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, μειώνοντας την ποινή του στα 13 έτη, αντί της ισόβιας κάθειρξης που του είχε επιβληθεί από το πρωτόδικο Δικαστήριο, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την αποφυλάκισή του» υπογραμμίζει ο Περισσός.

«Εντύπωση δημιουργεί η αναγνώριση στον συγκεκριμένο δολοφόνο του ελαφρυντικού του προηγούμενου σύννομου βίου, όταν αυτό δε συμβαίνει στην πράξη σε μια σειρά άλλους δράστες, που διαθέτουν λευκό ποινικό μητρώο, αλλά δεν τυχαίνει να προέρχονται από το μηχανισμό της κρατικής καταστολής ή από οικονομικά εύπορα στρώματα» σημειώνει επίσης το ΚΚΕ.

«Αποδεικνύεται επιπλέον στην πράξη το προβληματικό περιεχόμενο των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, όσον αφορά στο ύψος της ποινής που προβλέπει για το συγκεκριμένο αδίκημα, τις οποίες αξιοποίησε το Δικαστήριο.

Με την ίδια απόφαση, μάλιστα, το ίδιο Δικαστήριο αθώωσε τον άλλον κατηγορούμενο, Βασίλη Σαραλιώτη, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για συνέργεια στη συγκεκριμένη δολοφονία» καταλήγει το σχόλιο του Κόμματος.