Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΚΕ: ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Ο Γιάννης Γκιόκας, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για την προστασία από τον καύσωνα, δήλωσε πως κινούνται στο πλαίσιο της ατομικής ευθύνης.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις της γγ Πολιτικής Προστασίας για την προστασία από τον καύσωνα κινούνται, όπως και στην περίπτωση της πανδημίας, στη λογική της ατομικής ευθύνης», τόνισε μέσω ραδιοφωνικών του δηλώσεων ο εκπρόσωπους Τύπου του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος σημείωσε ότι ο καύσωνας αυτός έρχεται ενώ «έχει ψηφιστεί ο αντεργατικός νόμος της κυβέρνησης, που προβλέπει εξαντλητικά ωράρια για τους εργαζόμενους και εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας, που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα».

Μέσω του «Alpha 98,9», υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ και τα συνδικάτα «έχουν καταθέσει αναλυτικές προτάσεις για το θέμα», ενώ τόνισε ότι «η προστασία των εργαζομένων και του λαού από τις επιπτώσεις του καύσωνα είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε ότι το ΚΚΕ «δεν αποκλείει εκλογικό αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση, καθώς τα προβλήματα οξύνονται, όπως και οι συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση σε μία σειρά τομείς».

«Εμείς δεν θεωρούμε ότι ο λαός πρέπει να κρατά στάση αναμονής με τα μάτια στραμμένα στην επόμενη κάλπη. Θεωρούμε ότι τώρα πρέπει να διαμορφωθούν εστίες αντίστασης και διεκδίκησης, με όρους κινήματος, με επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Φυσικά, αν και εφόσον γίνουν εκλογές, το ΚΚΕ είναι έτοιμο και θεωρούμε ότι η ισχυροποίησή του είναι προϋπόθεση για να ανέβει και το επίπεδο διεκδίκησης του λαού, του κινήματος, με τα μάτια στραμμένα στο παρόν και το μέλλον», τόνισε ο Γ. Γκιόκας.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «η βουλευτική αποζημίωση και μια σειρά άλλα επιδόματα που δηλώνονται ως βουλευτικές αποδοχές πηγαίνουν στο ταμείο του κόμματος. Οι βουλευτές του ΚΚΕ, όπως και όλα τα επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ, αμείβονται με την αποζημίωση των 800 ευρώ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ