Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

ΚΚΕ: ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Κατά το ΚΚΕ, «η ειρήνη και η ευημερία των λαών, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των σφοδρών ενεργειακών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών».

Για «προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης» και «απειλές για γεωτρήσεις σε θαλάσσιες ζώνες που δεν της ανήκουν με βάση το διεθνές δίκαιο» κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Όπως σημειώνει, εδώ και πολύ καιρό ως κόμμα έχει αναδείξει «τους τεράστιους κινδύνους που εξελίσσονται στην περιοχή μας σε βάρος των λαών και έχει αντιπαρατεθεί με την τακτική του εφησυχασμού, που συστηματικά καλλιεργούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα κόμματα, προβάλλοντας τη δήθεν βοήθεια των "συμμάχων", το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Κατά το ΚΚΕ, «η ειρήνη και η ευημερία των λαών, όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των σφοδρών ενεργειακών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και των σχεδιασμών των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., στους οποίους η κυβέρνηση έχει ρόλο σημαιοφόρου.

Χρειάζεται επαγρύπνηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική που, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, οδηγεί τον Χρειάζεται επαγρύπνηση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική που. στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, οδηγεί τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ