Skip to main content

ΚΚΕ: Τραγική η κατάσταση στον ΟΑΣΘ με την έλλειψη οχημάτων

Tο ΚΚΕ ζητάει να διασφαλιστούν άμεσα όλα τα εργασιακά δικαιώματα και τα μέτρα ασφαλείας των εργαζόμενων και να υπογραφεί ΣΣΕ με συγκεκριμένους όρους.

Για τραγική κατάσταση στον ΟΑΣΘ κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΤΕ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και τονίζει ότι η έλλειψη οχημάτων έχει σαν αποτέλεσμα «την μείωση των δρομολογίων και την καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζόμενων και ανέργων», «τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε περίοδο πανδημίας και ιδιαίτερα εν μέσω καλοκαιρινού καύσωνα».

Tο ΚΚΕ ζητάει να διασφαλιστούν άμεσα όλα τα εργασιακά δικαιώματα και τα μέτρα ασφαλείας των εργαζόμενων, να υπογραφεί ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, να μην καταργηθούν επιδόματα και να δώσει ο ΟΑΣΘ αναδρομικά τα χρωστούμενα στους εργαζόμενους.

Επισημαίνει ακόμη την ανάγκη για κρατική χρηματοδότηση στον ΟΑΣΘ στο ύψος των αναγκών, επισκευή και ανανέωση του στόλου, προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα, πύκνωση των δρομολογίων με τήρηση των μέτρων προφύλαξης για την πανδημία, μείωση της τιμής του εισιτηρίου, δωρεάν μεταφορά εργαζόμενων από και προς τη δουλειά, δωρεάν μεταφορά ανέργων, μαθητών, φοιτητών, ΑΜΕΑ.