Τρίτη 20 Απριλίου 2021
x

ΚΛΑΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΚΑΖΑΡ

Τι διαπίστωσε για τις αμφισβητούμενες φάσεις της 22ης αγωνιστικής της Super League, ιδίως σε Λεωφόρο και Βικελίδης, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ

Δεν είδε πέναλτι στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ο αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αναλύοντας τις αμφισβητούμενες φάσεις.

Ο Ολυμπιακός φωνάζει για δύο πέναλτι στην ήττα με 2-1 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σε Σένκεφελντ και Σανκαρέ, ωστόσο ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται καμία παράβαση και ο Σκτζέζος Μάντεν σωστά έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

«Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι διότι ενώ ο επιτιθέμενος μάχεται με τον αμυνόμενο για να βρει τον χώρο του, υπερβάλει στην επαφή και ρίχνει και τα δύο του πόδια στο έδαφος τη στιγμή που και οι δύο παίκτες έχουν τα χέρια τους ο ένας πάνω στον άλλον», αναφέρει ο Άγγλος αρχιδιαιτητής αναφορικά με τη μονομαχία Σένκεφελντ-Χασάν, ενώ για τη δεύτερη περίπτωση που διαμαρτύρονται οι Πειραιώτες (χέρι Σανκαρέ), σημειώνει πως:

«Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι, καθώς ο ποδοσφαιριστής εντός του τείχους πηδά έχοντας τα χέρια του εντός του σώματός του και συνεπώς δεν το καθιστά αφύσικα μεγαλύτερο. Το χέρι όταν ήρθε σε επαφή με την μπάλα, δεν ήταν πάνω από το επίπεδο των ώμων και η όλη ενέργεια ήταν φυσική στην προσπάθεια του παίκτη να μπλοκάρει την μπάλα η οποία παίχτηκε από τόσο κοντινή απόσταση».

«Σωστό το οφσάιντ στο Βικελίδης»

Παράλληλα αναφορικά με τις φωνές του Άρη για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Κλάτενμπεργκ δικαιώνει Βάτσιο και Μανούχο, αφενός για το οφσάιντ στο γκολ των “κιτρίνων” που ακυρώθηκε κι αφετέρου για το πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι. Ακόμη ο επικεφαλής της ΚΕΔ αναφέρει ότι ορθώς δόθηκε η εσχάτη των ποινών υπέρ της Λάρισας στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΑΕΚ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ